BUDITE SE SVAKU NOĆ U ISTO VREME? Postoji razlog za to i u vezi je sa VAŠIM ZDRAVLJEM

Nesanica
Foter / Alyssa L. Miller / photo on flickr

Naš ciklus spavanja može otkriti šta nas muči.

 

Naše zdravlje je veoma povezano sa našim psihičkim stanjem, odnosno sa onime što osećamo.

Tradicionalne kineske medicinske metode pridaju pažnju obrascima postavljanja energije i njenog kretanja u različitim delovima tela u različito vreme. Unutar 24-satnog ciklusa telo daje različite energije različitim organima.

Ukoliko se konstantno budite u isto vreme, to bi moglo značiti da su neke energije blokirane ili pogrešno usmerene. To narušava prirodnu ravnotežu i ciklus. Vašim organima treba energija da bi funkcionirali.

Ovo je lista koja objašnjava povezanost vremena i organa u telu. Mnoge od tih blokada treba promatrati fizički i emocionalno. Trebalo bi i razmisliti šta i kada ste jeli, jer to može biti razlog vaših simptoma.

 

21:00 do 23:00 sata

To je prosečno vreme kada većina ljudi pokušava zaspati. Ovo je vreme kada se naš endokrini sistem rebalansira.

Endokrini sistem upravlja hormonima i metabolizmom. Ukoliko imate problema sa spavanjem u ovom trenutku, možda ste zaglavili u modu „bori se ili beži“.

Još uvek ste psihički zaglavljeni u događajima proteklog dana ili se već pripremate za sutrašnje izazove. Ponavljajte pozitivne mantre i oslobodite se formacija koje vam uzrokuju napetost. Ukoliko se ne hranite ispravno ili prekasno jedete, to može dovesti do blokade.

 

23:00 – 1:00 sat

Ako se često budite u ovom trenutku to može biti zbog zameranja koje nosite u sebi. Ovo je vreme u 24-satnom ciklusu kada se yin energija pretvara u yang. Yang energija je vrlo aktivna, a telo tu energiju treba pohraniti za sledeći dan. Pojačajte ljubav i poštovanje prema sebi, dajte sve od sebe da se smirite i čuvajte energiju. Ovo je vreme kada žučna kesa razbija masti. Možda unosite previše nezdravih masti ili ulja.

 

01:00 – 3:00 sata

Ovo je ključno vreme za detoksikaciju tela i proces obnavljanja. Vaša jetra ispušta toksine i stvara svežu krv. Buđenje u to vreme ukazuje na ljutnju, frustraciju i negativne formacije. Ukoliko se ne rešavate ovih duhovnih toksina, vaša ‘duhovna jetra’ pokušava skrenuti pažnju na ove probleme.

03:00 – 5:00 sati

Ovo je vreme kada se vaša pluća su oporavljaju i opskrbljuju vaše telo kiseonikom. Proverite je li vam dovoljno toplo kako bi olakšali rad telesnih funkcija. Ako se probudite tokom tog vremena, probajte da radite vežbe disanja. Problemi s plućima često se odnose na bol i tugu.

05:00 – 7:00 sati

Svi toksini koji su ispušteni i razgrađeni tokom noći odlaze iz  sistema. Debelo crevo je aktivno tokom tog vremena. Loša ishrana ili prekasno konzumiranje hrane može dovesti do problema koji će vas probuditi u ovom trenutku.loading...