Čarobna formula za blistavo bele zube: Treba vam SAMO PET MINUTA (VIDEO)

Zubi
Printscreen/Youtube

Čarobnu pastu je lako napraviti kod kuće, a sve što treba da uradite je da pomešate malo kurkume s kokosovim uljem.

 

Fara Dukai, poznata blogerka koju na Jutjubu prati gotovo milion ljudi, ponudila je pre nekoliko dana rešenje kako do savršeno belih zuba za samo par minuta. Verovali joj na reč ili ne, čarobnu pastu je lako napraviti kod kuće, a sve što treba da uradite je da pomešate malo kurkume s kokosovim uljem!

Dukai tvrdi da kombinacija nema konkurenciju, odnosno da je nakon četkanja mešavinu dovoljno ostaviti u ustima pet minuta i potom zube oprati klasičnom pastom. Premda je kurkuma poznata po tome što ostavlja za sobom žutu boju, Dukai uverava da vaši zubi od biljke neće još dodatno da požute i navodi da ćete svojoj usnoj duplji da učinite ogromnu uslugu.

I zaista, kurkumin je poznat po vrlo moćnim antioksidativnim, protivupalnim i antibakterijskim svojstvima, dok je po lekovitom delovanju takođe poznato i kokosovo ulje. Ono će da pomogne da očistite zube, rešite se lošeg zadaha, ali će ujedno da napadne i kamenac.

Mnogi komentatori na Jutjubu su naveli da su ostali prijatno iznenađeni dobijenim rezultatima. Ali, upozoravaju, lavabo je potrebno odmah isprati kako ne bi ostale mrlje, a i ceo proces je pametno odrađivati u staroj odeći da vam kurkuma ne bi upropastila nešto što svakodnevno nosite.