ČEST PROBLEM ZBOG NOŠENJA MASKE: Jednostavni TRIK štiti kožu od AKNI

Na licu se, zbog trenja maske i vlage koja se stvara, pojavljuju akne i miteseri - poznatiji kao "maskne".

Pixabay

U ovo vreme prošle godine niko nije mogao da predvidi da će nošenje maski za lice postati nova norma. Ali kako se pandemija korona virusa proširila svetom, sada moramo da nosimo maske u mnogim javnim, zatvorenim prostorima kako bismo kontrolisali širenje zaraze.

Dok ih nosite kako biste zaštitili sebe i svoju okolinu, možda ste primetili kako vaša koža trpi negativne posledice.

Na licu se, zbog trenja maske i vlage koja se stvara, pojavljuju akne i miteseri – poznatiji kao “maskne”. Međutim, jedna žena otkrila je trik kako da sprečite stvaranje istih, a potrebno je samo malo jednog proizvoda za negu lica.

Ejmi je objavila video na TikTok-u u kojem je unutrašnjost maske poprskala sprejem za telo koji sadrži čajevac –  lekovitu biljku s moćnim antivirusnim, antifungalnim i antibakterijskim svojstvima.

– Znam da je dosta ljudi imalo problema s nošenjem maski za lice i stvaranjem akni oko brade. Ako stavite neki proizvod za negu na masku pre nego što je nanesete, pomoći ćete vašoj koži. Uz to, miris će biti ugodniji – rekla je u svom videu.

@heyitsamessReally helps with breakouts! ##asosdaytofright ##fyp ##foryou ##xyzbca

♬ original sound – Amy 💓

Važno je samo da masku naprskate jednom do dva puta kako ne bi bila mokra i kako ne biste smanjili njeno delovanje. Osim spreja za negu lica, možete koristiti i neke druge proizvode koji odgovaraju vašoj koži.loading...