ČESTO MOKRITE? Ovo su simptomi na koje MORATE paziti – upućuju na OPAKU BOLEST

Žena redovno mora da odlazi na preglede i da nadgleda zdravlje svojih reproduktivnih organa.

Stomak
Ohmega1982/freedigitalphotos

Ukoliko primetite da bilo šta odstupa od uobičajenog stanja i li da vam je cikljus drugačiji, obratite se lekaru.

Uporna nadutost

Ako primetite stalnu nadutost stomaka, koja traje duže od tri nedelje, može biti rani simptom raka jajnika, mada ovakvi simptomi mogu upućivati na mnoge želučane probleme. Bilo kako bilo, ako nadutost traje duže vreme, javite se lekaru.

Bol u donjem stomaku i karlici

Razmislite o svim područjima bola, Moguće je da osećate menstrualne grčeve u donjem trbuhu, prsnoj regiji, možda čak i na donjem delu leđa. Dok je ista bol za vreme menstruacije normalna, uporna bol koja vas prati i nakon menstuacije opet, duže od tri nedelje ili više, može biti rani znak raka jajnika. Ovaj simptom je posebno važan za žene pre menopauze jer menstrualne tegobe mogu trajati duže nego inače.

Gubitak apetita / osećaj sitosti

Ako primetite značajan pad vašeg apetita duže od tri sedmice, razgovarajte sa svojim lekarom. Iako to može biti znak celog niza želučanih problema, creva i crevnih problema, to takođe može značiti i rak jajnika.

Pojačana potreba za mokrenjem

Imate nagon za mokrenjem iako niste uneli nikakvu tečnost. Ovi simptomi bi mogli da ukažu na to da je bolest prisutna, ali samo ukoliko se zadrže duže od nedelju dana. U tom slučaju obavezno se javite svom lekaru, radi konsultavija i pregleda.