ČETIRI NEDELJE TRENINGA I SPREMNI ZA PLAŽU: Šest sjajnih trikova do savršenog izgleda

Personalni trener Met Fids, koji je deset godina bio i telohranitelj Majkla Džeksona, objasnio je neke "tajne" treninga koje mogu da vam doteraju liniju za četiri nedelje. 

Pixabay.com

Trenirajte praznog stomaka

Trener savetuje da trenirate praznog stomaka, kako bi telo odmah počelo da koristi već uskladištenu energiju. U suprotnom, telo će koristiti energiju unetu poslednjih obrokom.

Ukoliko zbog obaveza ne možete da trenirate ujutro, praznog stomaka, pokušajte makar da razmak između poslednjeg obroka i treninga bude što veći.

Pokrenite velike mišiće

Trening snage je mnogo efikasniji za mršavljenje, nego uobičajeni kardio trening ili trčanje.

Gledajte da pokrenete veće mišiće, savetuje on, dodajući da čučnjevi, recimo, imaju uticaj na celo telo i taj uticaj traje nekoliko dana.

Kvadriceps (mišići butine) je najveći mišić na telu, pa bi bilo dobro da radite vežbe koje će ga pokrenuti. Možete da počnete tako što ćete raditi dva čučnja, a zatim povećavati po dva svakog dana. Za mesec dana radićete dosta čučnjeva, što će zateći mišić i istopiti masti.

Izbacite alkohol

Alkohol podstiče skladištenje masti, posebno na stomaku. Zbog toga trener savetuje da izbacite alkohol – “možete da popijete piće na kraju četvrte nedelje, da proslavite uspeh”.

Objavite fotke pre i posle

Fotografišite se u opremi za trening i objavite to na društvenim mrežama. Recite prijateljima i porodici da je vaš cilj da napravite neke promene u periodu od četiri nedelje, da biste izgledali bolje na plaži – to će vas motivisati da se držite plana.

Nađite trening partnera

Ako imate nekoga sa kime biste mogli da trenirate, veće su šanse da u svemu tome uspete. Motivacija je ključna za uspeh, a znate i sami kako je nekad teško naterati se na vežbanje – partner bi u tome mogao da pomogne.

Zaboravite targetirane vežbe

Mit je, kaže trener, da će trbušnjaci skinuti masti sa tog dela tela ili da će vam zbog čučnjeva noge biti tanje. Vežbe pomažu da se masti tope, ali ne sa određenog dela tela, što znači da morate da radite vežbe za celo telo.