Dok nam društvo uporno diktira standarde “savršenstva”, bombardujući nas informacijama o raznoraznim tretmanima i preparatima za lepši i zdraviji izgled, ne treba zaboraviti da je za takve rezultate nekada jednostavno bolje vratiti se prirodi. Moderna kozmetika učinila je da zanemarimo uticaj ishrane na naše zdravlje, a samim tim i naš izgled, a vrlo često upravo zdrave i sveže namirnice mogu snažno da doprinesu i unutrašnjem i spoljašnjem balansu i lepoti.

Šargarepa, na primer, može biti korisnija od bilo koje kreme za lice. Prirodna biljna ulja, prirodne arome, vitamini i minerali iz svežeg voća i povrća mnogo su složeniji od veštačkih, te brže i delotvornije utiču kako na kožu, tako i na ceo organizam. 

Samo 100 grama šargarepe dnevno može da zadovolji svakodnevne potrebe za vitaminom A, koji u velikoj meri doprinosi održavanju prirodnog sjaja kože. Važno je samo redovno konzumirati ovo magično povrće, jer pored činjenice da nije skupa, šargarepa se može pripremati na najrazličitije načine.