ČUDESNA TRANSFORMACIJA ZA GODINU DANA: Vaga je pokazala zabrinjavajuću cifru, a onda je promenila život (FOTO)

Neverovatna transformacija – od debeljuce do lepotice.

screenshot/instagram.com/iisaxxo

Emocionalno prejedanje uvek dovodi do viška kilograma, a upravo sa tim problemom suočila se Izabel Odet (23) iz Kanade.

Kada je zbog poplave izgubila kuću, Izabel je počela nekontrolisano da jede. Stres zbog gubitka krova nad glavom pokušavala je da potisne velikim količinama nezdrave hrane.

– Jela sam na nervnoj bazi, a u vezi u kojoj sam tada bila osećala sam se previše opušteno. Jela sam sve, gde god da sam išla i to je dovelo do ozbiljnog gomilanja kilograma – kaže Izabel.

Iako je slušala užasne komentare od drugih ljudi, roditelji su je uveravali da na to ne bi trebalo da obraća pažnju. Ni mladić sa kojim se u to vreme zabavljala nije osećao potrebu da joj skrene pažnju da povede računa o zdravlju. S jedne strane ušuškana zbog izostanka otvorenih kritika od najbližih, a s druge utučena svaki put kad stane ispred ogledala, Izabel nije ništa preduzimala po pitanju mršavljenja i zdravlja.

Kako je podelila u jednom postu na Instagramu, kada je 2016. otišla u Španiju na odmor i tamo se fotografisala, osećala se užasno.

Kada je stala na vagu, imala je šta i da vidi – bila je teška 101 kilogram!

Tek tada je, kaže, osvestila da ima ozbiljan problem, rešila da “preseče” sa nezdravim navikama i zauvek se oslobodi viška kilograma.

Izbacila je fast fud, a u ishranu uvela voće, povrće, belo meso i žitarice. Ujedno, počela je i da vežba, i bila istrajna u tome. Znala je da se 80 odsto vitke linije stiče promenom navika u ishrani, a 20 odsto zahvaljujući fizičkoj aktivnosti.

Za godinu dana, Izabel je uspela da „istopi“ 50 kilograma viška. Kaže da joj nije bilo lako, da je put transformacije iziskivao mnogo odricanja, ali – isplatilo se.

– Niko to neće uraditi umesto vas, morate da pronađete unutrašnju snagu i motivaciju, i da istrajete. Sada vidim potpuno drugačiju sebe u ogledalu. Odeća mi savršeno stoji, imam više energije i više samopouzdanja – ponosno kaže.

Za nju je zdrava ishrana pitanje životnog stila. Rado deli savete na svom Instagram profilu i daje podršku svima onima koji žele da se otarase viška kilograma i postanu zdraviji.

– Popijte vodu umesto soka ili gaziranog pića. Kad vam se jede nešto slatko, pojedite jabuku ili pomorandžu. Najvažnije je da pronađete balans i da slušate svoje telo – kaže Izabel.