ČUDO MOLITVE: Istraživanja dokazala da reči upućene Bogu i BUKVALNO ISCELJUJU!

krst
pixabay.com

Rezultati najnovijeg istraživanja o povezanosti religije i zdravlja pokazuju da molitva pozitivno utiče na zdravlje ljudi.

 

Naime, prema istraživanju koje je sproveo profesor Marino Brus sa Univerziteta Vanderbilt u Pensilvaniji, osobe koje posećuju crkvu, odnosno hram, i učestvuju u molitvi mogu da smanje smrtni rizik za 55 odsto u odnosu na osobe koje ne učestvuju u molitvama. A, kako se dalje navodi u istraživanju, ovo se posebno odnosi na osobe starosne dobi od 40 do 65 godina.

Profesor Brus je prikupio podatke od 5.449 osoba, oba pola i različitih rasa, o tome koliko često posećuju crkvu, kao i o njihovom socio-ekonomskom statusu i zdravstvenom osiguranju, prenosi Anadolu Agency.

Pomoću pomenutih podataka, profesor je zajedno sa timom saradnika razvio model kojim predviđa smrtni rizik.

Prikupljeni rezultati studije su na kraju pokazali da su osobe koje nikako nisu posećivale crkvu dvostruko podložnije preranoj smrti u odnosu na osobe koje su posećivale crkvu.

Marino Brus, koji je inače baptistički sveštenik, istakao je kako se njegovo istraživanje ne odnosi samo na jednu religiju nego na sve poznate religije.

Rezultati istraživanja su se pokazali tačnim u bilo kojem mestu gde se grupa ljudi sastaje kako bi se molili. To može biti u crkvi, hramu ili džamiji. Istraživanje se odnosi na sve religije, kazao je profesor.

Istakao je kako verska osećanja značajno doprinose smanjenju stresa koji, kako je objasnio, izaziva upale i povećava rizik za bolesti.

U razgovoru za američke medije, profesor je istakao kako je odlučio da sprovede pomenuto istraživanje kako bi dodatno istražio povezanost između duhovnosti i zdravlja ljudi.

Istraživanje profesora Brusa je objavljeno u maju ove godine u naučnom časopisu “The Plos One”.