Čudotvorna: Dijeta koja će vam dovesti stomak do savršenstva

Ukoliko izbacite pšenicu iz ishrane na samo dve nedelje, rešićete se naslaga sa stuka a pri tome ćete ispeglati lice i dobiti izgled kakav ste oduvek želele.

Pitajte bilo koju ženu šta bi promenila u svom izgledu, polovina njih će reći da bi želela zategnutiji stomak, a polovina će spomenuti mlađi izgled lica.

Ali šta ako samo jedna promena u ishrani može da utiče da ovo leto zadivite sve u bikiniju a pri tome i ispeglate neke bore na licu? Možda to zvuči previše dobro da bi bilo istinito, ali sudeći po doktoru Vilijamu Dejvisu, sve što vam treba je da izbacite jednu namirnicu iz vaše ishrane za koju se smatralo da je dobra – pšenicu!

Doktor Dejvis objašnjava kako se pšenica transformiše iz nekada zdrave namirnice u “super ugljenehidrate” koji se u našem organizumu pretvara u šećer i mast i lepi se za naša stomak. Ovo znači da pšenica jednostavno stvara salo koje se lepi za naš struk, a ujedno uništava naš organizam spolja i iznutra.

Zbog svega ovoga predlažemo da ovu namirnicu izbacite iz ishrane na dve nedelje kako biste smanjili telesnu težinu.

Isključivanje pšenice iz ishrane uključuje i neko planiranje. Naime, hrana napravljena od pšeničnih proizvoda ima neke prednosti za ubrzan način života jer su to obično sendviči, biskviti i ostali proizvodi koji se lako mogu kupiti na svakom uglu i poneti na posao kako bismo u pauzama utolili glad.

Izbegavajući pšenične proivode, više ćete morati da poraditi na planiranju menija, odlazićete u supermarkete i pijace češće i hranu ćete najčešće nositi od kuće na posao.

Ali sve se ovo isplati, ako samo zamislite da će naslage sa stomaka jednostavno nestati ako se budete pridržavali ove dijete tokom dve nedelje.Kako biste lakše prošli kroz ovu dijetu, predlažemo vam da se pridržavate ovih smernica.

Jedite koliko hoćete ove vrste namirnica:

Dozvoljeno je povrće (osim krompira i kukuruza), orasi i semenje, zdrava ulja (devičansko maslinovo ulje, ulje semenke avokada i td.), meso i jaja (preferirajte manje masno meso i organske proizvode), sir, sosevi i prilozi jelu kao što su ren, ljuta papričica, soja sos i td.

Jedite male porcije ove hrane:

Odvojite 100 grama ili 100 ml ove hrane inače ćete povećati šećer u krvi: mlečni proizvodi (osim sira), voće, sveži sokovi od voća, pirinač, ovas, proso, heljda (uzmite maksimum 50 grama ovih proizvoda po obroku), mahunarke i sojini proizvodi.

Izbegavajte ovu hranu:

Pšenične proizvode svih vrsta, nezdrava ulja, glutensku hranu, šećer i proizvode od šećera, grickalice, slatkiše, sokove, zaslađivače, sladolede, kompote, kečap, ajvar, džemove, energetska pića i td.Ne paničite jer nećete sigurno ostati gladi tokom ove dvonedeljne dijete. Pšenični hleb zamenite prosom, pirinčem i heljdom, a uz salate uvek možete da jedete tunjevinu i barenu piletinu ili ćuretinu.