Da li biste probali SOK OD ŽABE? On leči astmu, bronhitis i impotenciju

Žabe iz peruanskog jezera Titikaka glavni su sastojak soka za koji neke andske kulture veruju da može da izleči astmu, bronhitis, nedostatak energije i slabu seksualnu moć.

Da bi napravila taj sok, koji se prodaje u peruanskim Andima i na nekim mestima u glavnom gradu Limi, prodavačica Marija Elena Krus uzme žabu iz malog akvarijuma i potom je ubije, odere joj kožu i izmiksa je u blenderu sa šargarepom, korenom biljke make i medom.

Sok je zelenkaste boje, a Krus ga mušterijama služi u staklenim čašama.

– Sok od žaba dobar je za anemiju, bronhitis, kosti, mozak, umor, stres, a najbolji za decu, odrasle, osobe sa respiratornim problemima i ponekad tuberkulozom – rekla je Krus.

Naučnih potvrda korisnosti ovog soka međutim nema.

Žabe koje se koriste za sok poznate su lokalno kao Titikaka vodena žaba. Međunarodna unija za očuvanje prirode smatra tu vrstu ugroženom.

Sesilija Kauana (35) velika je ljubiteljka ovog soka i kaže da on “odmah leči astmu, bronhitis, pun je vitamina i proteina”.

Većina mušterija koje dolaze kod Krusove na sok su iz andskog regiona koji se graniči sa Bolivijom, gde je takođe popularan.loading...