DA NE OSTANETE BEZ PREBIJENOG DINARA! Ako već morate kod ZUBARA, evo kako da PROĐETE ŠTO JEFTINIJE

zubi
pixabay.com

Zna se da popravke zuba u stomatološkim ordinacijama nisu baš tako jeftine i da ukoliko želite da popravite više zuba, da vas to može izuzetno mnogo koštati. Jasna je i činjenica koliko su naši zubi važni i koliko je zapravo bitno da imamo zdrave zube, koji će trajati i koji će nam koristiti. I u stomatološkim ordinacijama stalno napominju činjenicu da ništa ne može da zameni prirodne zube.

 

Naravno onda kada je neophodno, onda se mora pristatiti i na ugradnju veštačkih zuba, ali da do toga ne bi došlo morate da čuvate vaše prirodne zube. Čuvate ih tako što redovno i pravilno održavate oralnu higijenu, ali i tako što redovno posećujete stomatološke ordinacije.

I naravno, važno je i ne potrošiti celo bogatstvo za stomatološke usluge.

Potražite popuste na određenim sajtovima koji nude kupone

Kako biste prošli što jeftinije možete da potražite određene popuste na sajtovima koji nude kupone. Na primer, određene stomatološke ordinacije u saradnji sa tim sajtovima nude određene popuste. To znači da biste umesto 20 evra platili samo 5 evra za neku intervenciju. Jako je važno da pratite te sajtove stalno i onda da uplaćujete za ono što vam je potrebno.

Naravno neke intervencije su prilično jednostavne, a one intervencije koje su generalno skuplje, one će da budu na ceni i na tim sajtovima. Mogu biti niže cene, ali opet ne nadajte se preteranim popustima. Međutim, kao što je već rečeno, kada su u pitanju osnovne intervencije to vas onda neće mnogo koštati, ukoliko izaberete da radite preko ovih kupona.

Pratite sajtove stomatoloških ordinacija

Ponekad i određene stomatološke ordinacije imaju svoje popuste. Nekada imaju i određene akcije, u nekim određenim mesecima, pa tako da možete i tu ponudu da iskoristite. Vrlo je važno da pratite uvek sajtove stomatoloških ordinacija, koje vam se čine interesantnim ili za koje smatrate da su dobre.

Takođe, treba da pratite sajtove onih stomatološki ordinacija koje su na primer i pre imale određene popuste i znate da ih možete očekivati još. Takođe, nije loše i kontaktirati stomatološku ordinaciju i pitati ih da li možete da očekujete neke akcije ili nešto slično.

Stomatolozi nude popust ako obavljate više intervencija

Treba naravno i da znate da određene stomatološke ordinacije nude popuste ukoliko radite više intervencija kod njih. Nekada će vam neke intervencije naplatiti po znatno nižim cenama, ukoliko ste njihov redovni pacijent.

Dakle, to nije ništa što je neuobičajeno, niti neočekivano, to je nešto što je realno i što može da vam se dogodi. Dakle, ako ste dugo godina njihov pacijent i ako dugo godina kod njih obavljate preglede onda je sigurno da možete da očekujete određene popuste. Može čak da vam se dogodi da vam vaš zubar ne naplati određenu sitniju intervenciju, neki savet ili bilo šta slično.

Za studente – posećujte studetske poliklinike

Studenti imaju pravo da besplatno leče svoje zube, tako da i tu opciju treba da imate u vidu. Dakle, ako ste student imate pravo da odlazite u državne stomatološke ordinacije i da ne plaćate ništa. Trebalo bi da iskoristite ovo svoje pravo i da što više zuba popravite dok ste student.

Naravno da ne znači da kada jednom popravite zub, da će vam on trajati mnogo dugo. Zubi se vremenom kvare lošom ishranom, nepravilnom oralnom higijenom i slično. Ipak, ovo je svakako jedan od načina da uštedite.