Da vam zbog lenjosti ne strada zdravlje! ŠEST ODVRATNIH STVARI koje se dogode ako ne perete BRUSHALTER redovno

Grudnjak
Freedigitalphotos.net/stockimages

Svi mi imamo svoje čudne rutine koje nam dozvoljavaju da odložimo pranje veša što je duže moguće. Međutim, postoji određena granica koju ne treba preći. To se posebno odnosi na donji veš koji je delikatniji nego što mislimo, posebno brushalteri koje je verovatno potrebno prati znatno češće nego što vi radite.

 

Iako većina žena pere brushaltere ređe od majica i drugog veša, istina je da što je nešto bliže telu to ga češće treba prati. Meri Begović Džonson, stručnjak iz Proktora i Gembla, izjavila je za Bazfid da ne bi trebalo da nosite isti brushalter više od tri do pet puta za redom. Zapravo, trebalo bi da gledate da bacite brushalter u korpu za pranje veša najmanje jednom nedeljno.

Ovo nije jedna od stvari koje mame govore da bi prigovarale, to je naučno potvrđena činjenica! A ukoliko ne obratite pažnju na nju, postoje ozbiljne posledice. Pogledajte šest zaista groznih stvari koje vam se mogu dogoditi ako ne perete redovno svoje brushaltere.

Grozne stvari će se gomilati na vašem brushalteru

Bakterije, ulja, prljavština, losioni, mikroorganizmi i gljivice samo su neke od stvari koje se gomilaju na ovom delu odeće. Džošua Zajhner, dermatolog iz Njujorka, navodi da ove stvari obično nisu opasne u kontaktu sa kožom, ali kada ih sve ukombinujete na jednom mestu, pitanje je u šta će to prerasti.

Vaš brushalter će početi da smrdi, a sa njim i druga odeća

Ako ne perete stvari dovoljno često, one se usmrde, tako stvari funkcionišu. Isto je i sa brushalterom. Nije bitno koliko puta se naprskate parfemom dok se spremate, eventualno će doći do tačke da će nesnosno smrdeti, a što je najgore vi ćete se navići na taj miris i on može da se prenese na ostatak vaše odeće. 

Vaš brushalter se može isflekati

Dezodorans je vaš najbolji prijatelj. Sve dok ne ostane na tkanini nekoliko dana i počne da izaziva žute fleke na tkanini, poput vašeg omiljenog čipkanog brushaltera. 

Može da dođe do izbijanja akni

Ako puno vežbate u sportskim grudnjacima, a ne perete ih redovno, veoma je moguće da dođe do pojave akni zbog nakupljenog znoja i prljavštine. Brushalteri su posebno nezgodni jer su u direktnom kontaktu sa osetljivm kožom i uski su pa lako dođe do trenja, što je odlično za razvoj akni.

Može da dođe do osipa ili infekcije

Navodno je odeća jedan od glavnih razloga za ozbiljnu iritaciju kože. Ponekada je uzrok činjenica da je odeća previše uska, ali daleko češće je to zato što se ne pere redovno. Obično je bakterije i gljivice iz brushaltera “smeste” ispod gudi, gde im je lepo i vlažno, pa izazivaju crvene pečate i ozbiljnije probleme ako se nešto ne poduzme odmah.

Moguće je da vam se bradavice iziritiraju

Iziritirane bradavice su veoma neprijatno stanje i jedan od najčešćih uzroka je neopran brushalter. Zbog znojave odeće i suve kože može doći do ovog stanja koje vam zaista nije potrebno. Zato napišite sebi podsetnik i operite brushaltere, jer se ništa od ovoga nikada nije dogodilo sa čistim grudnjakom.