DEO ŠARGAREPE KOJI BACAMO KRIJE NEVEROVATNO ZDRAVE SASTOJKE: Evo kako da ih iskoristite

Đus
Foter: bertholf / photo on flickr

Ovo lišće ima detoksikacijsko delovanje na jetru i celo telo, a bogato je nizom drugih minerala koji pozitivno deluju na čitav metabolizam, kao i na sprečavanje razvoja tumora.

 

Listove šargarepe trebalo bi maksimalno da iskoristite. Osim samog ploda, listovi šargarepe su takođe u potpunosti iskoristivi. Bogat su izvor vitamina i minerala. Prema nekim lekovitim svojstvima, listovi su čak lekovitiji od samog korena.

Lišće sadrži više vitamina C od korena i više vitamina K nego ijedno drugo povrće. Ima detoksikacijsko delovanje na jetru i celo telo, a bogato je nizom drugih minerala koji pozitivno deluju na čitav metabolizam, kao i na sprečavanje razvoja tumora. Ima antiseptičko delovanje i efikasno je protiv zadaha, upala desni i kod zubobolje.

Listove šargarepe možete da koristite u salatama i omletima. Čaj od listova šargarepe je odličan za čišćenje organizma. S obzirom na lekovito delovanje, listovi šargarepe koriste se u sokovima. Mlado lišće odlično ide uz jabuke i ostalo voće.

Sastojci za izvrstan sok za detoksikaciju: nekoliko mladih stabljika listova šargarepe, 2 komada voća (jabuka, kruška…), 2 čaše vode

Sve sastojke pomešajte u blenderu i popijte sveže napravljeni sok.