DETOKSIKACIJA U 5 KORAKA: Evo kako da brzo i jednostavno izbacite otrove iz organizma

Devojka
Pixabay.com

Čišćenje organizma ne mora da bude komplikovano. Pridržavajte se ovih jednostavnih saveta i uskoro ćete biti puni energije.

 

Voće

Konzumirajte što više voća u bilo kom obliku – sveže, suvo, smrznuto ili u sokovima. Ono će vam doneti energiju i vitalnost.

Voda

Pijte što više vode! Voda je važna za naše zdravlje, trebalo bi piti 8-10 čaša izvorske ili pročišćene vode svaki dan. Na taj način će se iz vašeg organizma eliminisati toksini, poboljšaće vam se metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

Zeleno povrće

Brokoli, kelj, spanać obiluju vitaminima i mineralima. Konzumiranje zelenog povrća poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina. Jedite ga što više možete – u sirovom obliku, dinstano ili kuvano na pari, u salatama ili domaćim zelenim sokovima.

Integralne žitarice i mahunarke

Odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana su upravo mahunarke i integralne žitarice. U svoju ishranu uključite i pirinač, hleb od integralnog brašna, različite vrste pasulja, varivo…

Limun

Limun pomaže da se eliminišu toksini iz organizma. Započnite dan sa čašom tople vode, u koju ste iscedili polovinu limuna. Odmah ćete se osećati bolje, a nakon nekog vremena primetićete da imate više energije i da gubite kilograme.

Dodatni saveti

– Odmarajte se!
– Ranije idite na spavanje.

– Lagano vežbajte

– Provodite više vremena u prirodi, šetajući i udišući svež vazduh

– Promenite način pripremanja hrane. Umesto pržene i pečene hrane jedite što više svežeg voća i povrća

– Pravite domaće sokove od voća i povrća. 

Šta bi trebalo da izbegavate tokom detoksikacijske dijete?

Nemojte konzumirati alkohol, kafu i gazirane napitke. Smanjite cigarete, ili probajte da prestanete da pušite. Ne konzumirajte margarin, rafinirana ulja, beli šećer, brašno. Izbegavajte tešku, prženu i masnu hranu.