DIJETA BEZ PREMCA: Nema gladovanja ni treninga, treba vam samo partner i krevet

Ukoliko planiraš da smršaš ovog leta, ali ne možeš da se nateraš da odeš u teretanu, možda će odlazak u krevet sa partnerom biti lakše organizovati.

seks
PIXABAY.COM

Uz pomoć ove seks dijete ovog leta ćeš utrošiti mnogo kalorija.

Seksualni položaji za mršavljenje

Kako bi sagorela kalorije za vreme seksa i utegla telo, ne moraš da izvodite neke komplikovane seksualne položaje, niti da budeš žena od gume. I u klasičnim seksualnim položajima troši se znatan broj kalorija. Na primer, u misionarskom položaju trošiš oko 40 kalorija po minuti – muškarac sigurno, ako ne i više. Za ženu je kod seks-dijete bolji “jahaći položaj” – možete da izgubite 49 kalorija po minutu.

Zanimljivo je da je za mršavljenje najbolji klasični oralni seks – dok će pasivni učesnik izgubiti tek oko 37 kalorija, aktivni može da izgubi do 150! I u vodi je potrošnja kalorija veća – muškarac može (zbog otpora vode) da izgubi oko 54 kalorije u minutu.

Seks-dijeta s poljupcima? I to je moguće!

Međutim, kod seks-dijete ne treba uvek skočiti u krevet. Naime, i poljupci mogu da pomognu pri mršavljenju – premda nisu toliko delotvorni kao spomenuti seksualni položaji.

Za vreme ljubljenja koristit se 38 mišića lica. Jednim poljupcem možeš da izgubiš do 20 kalorija – po minutu, naravno. Jedan simpatičan popratni učinak: što duže traje poljubac – u proseku 12 sekundi – toliko bolje se vežba muskulatura i zateže lice.

Dakle, imaš i besplatan ‘facelifting’ zahvaljujući ljubljenju.