DIJETA SA MEDOM: Za 7 dana ćete smršati, ojačati imunitet i poboljšati koncentraciju

med
Pixabay.com

U šolju tople vode nacedite malo limuna i dodajte jednu ili dve kašike meda. Tim napitkom započinjite i završavajte dan...

 

Med, pored toga što jača imunitet i poboljšava koncentraciju, može da pomogne i u gubljenju suvišnih kilograma. Dijeta bazirana na ovoj namirnici ne podrazumeva gladovanje i veliko odricanje, a za samo nedelju dana “izgubi se” i do tri kilograma.

Kako biste uspeli u ovom cilju, neophodno je da dan započnete i završite “medenim pićem”. U šolju tople vode nacedite malo limuna i dodajte jednu ili dve kašike meda. Ovaj napitak pijte ujutru pre doručka i uveče 30 minuta pre odlaska na spavanje. Na ovaj način ubrzaćete metabolizam i smanjiti potrebu za šećerom tokom dana.

Za vreme dijete preporučuje se uzimanje integralnog hleba, testenina i pirinča, jer su oni bogati vlaknima, organizam ih lakše vari, a osećaj sitosti duže traje.

Da biste brže smršali neophodno je da iz jelovnika izbacite krompir u svim varijantama, pohovanu hranu, kao i masno meso. Jedna od prednosti ove dijete je to što ne morate da se odreknete kolača sve dok umesto belog šećera u njih stavljate med i dok ne preterujete u njihovom jelu.

PRIMER JELOVNIKA

PONEDELjAK

Doručak: Dve parčeta slanine sa roštilja i jedan paradajz

Užina: Šaka maslina

Ručak: Omlet od tri jaja sa crnim lukom, paprikom, pečurkama. Za desert jogurt sa bobičastim voćem i medom

Večera: Riba sa sa kuvanim brokolijem i pasuljom

UTORAK

Doručak: Dva kuvana jaja i parče integralnog tosta

Užina: Nekoliko manjih oraha

Ručak: Čorba od sočiva ili pasulja i dva integralna keksa. Za desert jogurt sa bobičastim voćem i medom

Večera: Pljeskavica sa lukom, uz papriku, tikvice, paradajz, i malo sira

SREDA

Doručak: Musli sa jogurtom i iseckanim suvim kajsijama

Užina: Jedan medenjak

Ručak: Velika mešana salata napravljena od zelene salate, tvrdo kuvanog jajeta, konzerve tunjevine, sira i prelivena kašikom meda. Kao desert pojedite voćnu salatu

Večera: Pečena svinjetina sa pasuljem i paradajz sosom, kupus salata

ČETVRTAK

Doručak: Dve kobasice sa roštilja i paradajz

Užina: Voće po izboru

Ručak: Sendvič napravljen od integralnog hleba sa parčetom šunke, sir, i salata po izboru. Za desert jogurt sa bobičastim voćem i medom

Večera: Pileći batak pržen u maslinovom ulju sa crvenim lukom i tikvicama

PETAK

Doručak: Čaša jogurta sa medom, orasima i drugim voćem po izboru

Užina: Jabuka

Ručak: Pržena jaja sa paprikama, paradajzom i lukom, salata po izboru

Večera: Špagete sa komadićima mesa i paradajz sosom

SUBOTA

Doručak: Kajgana i parče integralnog tosta

Užina: Šaka oraha

Ručak: Pileća krem supa sa integralnim krutonima i komad sira

Večera: Piletina sa piriničem, jedan paradajz

NEDELjA

Doručak: Sendvič sa šunkom i sirom

Užina: Šaka maslina i feta sir

Ručak: Omlet sa pečurkama

Večera: Ćufte u paradajz sosu i salata po izboru