Ova dijeta koncipirana je tako da traje u toku radne nedelje, a jelovnik je koncipiran tako da je prilagođen kancelarijskim uslovima.Vaši slobodni dani, koji dolaze vikendom, predstavljaju slobodne dane i u ovoj dijeti, kada bez trunke savesti možete pojesti svoj omiljeni kolač. Vreme držanja ove dijete nije ograničeno i ne može vam škoditi.  Sami birate da li  ćete na režimu biti dve nedelje ili dva meseca.

Jelovnik:

Ponedeljak

Doručak: 1 banana i 2 kivija

Ručak: testenina sa povrćem: 70grama testenine, 50 grama prokelja, 50 grama brokolija, 1 šargarepa, 1 crvena paprika

Večera: 250 grama teleće šnicne sa roštilja i 300 grama na vodi dinstanih šampinjona

Utorak
Doručak: 2 dl soka od šargarepe, 2 kriške integralnog crnog hleba, 20 grama kravljeg sira

Ručak: 50 grama šargarepe, 50 grama graška i 100 grama skuvanih viršli

Večera: seckano povrće – 1 patlidžan, 1 luk, 1 tikvica, 2 paradajza, kafena kašičica parmezana, isto toliko maslinovog ulja

Sreda

Doručak: 1 pecivo, kašičica marmelade i nezaslađen čaj

Ručak: salata od jabuke i krompira

Večera: tanjir supe, 200 grama fileta oslić, 100 grama kuvane šargarepe

Četvrtak
Doručak: čaša soka od jagoda, 200 grama kruške

Ručak: 1 bio-pecivo, 100 grama kiselih krastavčića, 100 grama fileta pilećih prsa

Večera: 100 grama barenog integralnog pirinča, 200 grama cvekle

Petak

Doručak: 250 grama ananasa

Ručak: salata sa jajima i povrćem: 100 grama zelene paprike, 50 grama graška, 50 grama kukuruza, 1 paradajz i 1 kuvano jaje

Večera: riba – 100 grama fileta oslića sa limunovim sokom i biberom, i graška 200 grama

Ovaj režim ishrane pre svega je odličan zbog raznovrsne ishrane. Program obuhvata dovoljno proteina, ugljenih-hidrata, vitamina i ostalih supstanci, potrebnih vašem organizmu.

Rezultat koji se postiže je dugoročan, a slobodni vikendi su odmor za organizam, a i psihu. Namirnice su kompatibilno raspoređene po obrocima, tako da se jednostavno vare i ubrzavaju rad metabolizma. Gladovanja nema, pa je i lekari smatraju zdravim načinom da izgubite koji kilogram.