DIJETALNO I UKUSNO: Ove namirnice mogu jesti svi i to BEZ griže savesti

Budite mirni i uživajte.

cokolada
Pixabay.com

Svi počnemo pričom da u 16 časova završava naš obrok za taj dan, ali nekako se većina nas u kasne sate osvrne kraj frižidera. I ima li išta slađe, nego pojesti sendvič posle 22 časova? Međutim, oni koji praktikuju ovu naviku, muku muče sa viškom kilograma.

Kako ne biste trpeli glad, predlažemo vam da jedete ovih 5 namirnica, koje će prijati vašem organizmu:

Crna čokolada

Iako je, nepravedno, mnogi smatraju zabranjenom namirnicom, crna čkolada je lekovita! Tamna čokolada ima minimum šećera, doprinosi brzom mršavljenju, a takođe vraća nivo holesterola u normalu.

Supa

Bilo koja topla tečnost u kasne sate, ubiće osećaj gladi i smiriti telo. Ukoliko vas ne zadovoljava šolja čaja, predlažemo vam da pojedete šolju supe od povrća ili piletine.

Bademi

Bademi će utišati osećaj gladi, a blagotvorno deluju i na mršavljenje. Ako noću želite nešto da pojedete, neka to bude šaka badema.

Seme bundeve 

Umesto čipsa ili kokica, najbolje bi bilo da pred spavanje pojedete šaku semenki bundeve. Pošto sadrži magnezijum, ovo seme će blagotvorno delovati na vaš san.

Pirinač

Ukoliko pred spavanje pojedete manju porciju pirinča, spavaćete kao beba. Osim što smiruje celo telo, pirinač je odlična opcija ukoliko ste na dijeti. Ukoliko uveče osećate jaku glad, preporuka je da prvo popijete čašu vode, a zatim, ukoliko ste i dalje gladni – pojedete nešto od navedenih namirnica. Ne preterujte, jer pun želudac znači nemiran san.