Uporna bakterija može da se izbaci iz organizma promenom jelovnika. Trebalo bi izbegavati šećer u bilo kom obliku, uključujući i med. Umesto toga, ishranu treba bazirati na limunu, maslinovom ulju i povrću.

 

Ukoliko vam je dijagnostikovana kandida i imate neprijatne prateće simptome, ishranom možete da ih ublažite.Kandida može da uzrokuje osećaj slabosti i nadimanje, a ukoliko se ne leči, dovodi do teškoća s varenjem, pojave gasova, tegoba u genitalno-mokraćnim organima, migrene i učestalih infekcija.

Da bi se u potpunosti izlečila, potrebno je obratiti pažnju na ishranu i izbegavati namirnice koje dovode do pogoršanja stanja.

Za vreme trajanja dijete, trebalo bi izbegavati šećer u bilo kom obliku, uključujući i med. Umesto toga, ishranu treba bazirati na limunu, maslinovom ulju i povrću.

PRIMER JELOVNIKA

Prvi dan:

Doručak: domaći kefir sa sveže mlevenim lanenim semenkama

Ručak: pečeni odrezak sa kiselim kupusom

Večera: kuvana piletina sa salatom od sezonskog povrća

Drugi dan:

Doručak: salata od krastavaca, domaćeg jogurta, belog luka i peršuna

Ručak: musaka od mlevenog mesa i patlidžana

Večera: plava riba s dinstanim povrćem po izboru i maslinovim uljem

Treći dan:

Doručak: povrće po želji i zelenu jabuku izmiksovati u blenderu

Ručak: pečeni oslić i kuvani spanać sa belim i crnim lukom, preliveni limunovim sokom

Večera: paprika, paradajz, tikvica i luk lagano proprženi na maslinovom ulju

Četvrti dan:

Doručak: omlet od jaja sa paprikom i domaćom slaninom

Ručak: ražnjići sa roštilja, povrće (paprika, patlidžan, luk), mešana salata sa dresingom od maslinovog ulja i limunovog soka

Večera: supa od kosti, mesa po želji i povrća, bez rezanaca

Peti dan:

Doručak: kefir, tvrdo kuvana jaja i kriška hleba

Ručak: lagano izdinstana žuta boranija sa malo crvenog i belog luka

Večera: džigerica izdinstana na luku



loading...