DOBRO JUTRO, SREĆNA NOVA GODINA, A SAD – TREŽNJENJE: Evo kako da se izborite protiv mamurluka!

Mamurluk
Pixabay.com

Možda neki od ovih načina zvuče neobično, ali garantovano uspevaju!

 

Lepo ste dočekali Novu godinu i, premda vam je ta ponoć u malo mutnom sećanju, znate kome ste čestitali. Ipak, sve posle toga vam nikako ne dopire do mozga, ali je glavobolja i više nego prisutna. Kao i mučnina. I groznica.

Baš i niste morali da započnete 2017. godinu mamurlukom ali, što bi rekao naš narod, “nek vas takve muke muče”.

Da ne biste posezali za baš neobičnim lekovima protiv mamurluka, kao što su nemačka ukišeljena haringa ili rumunska čorba od škembića, predlažemo vam sledeće načine za otrežnjivanje.

NASTAVITE DA PIJETE – Dobro, znamo da vam nije do pića, ali naterajte se. Što se mora, teško je – ali se i dalje mora. Nauka je dokazala da je mamurluk najjači 12 sati po početku pijančenja. Sračunajte kad ste drmnuli prvu čašicu i pola dana kasnije počastite se jednim “Bladi Meri” koktelom za koji se zna da je odličan lek protiv mamurluka.

KISELI KRASTAVČIĆI – Možda niste trudni, ali svakako imate slične simptome. Mučnina, glavobolja, otečenost, sve je tu… Malo šta može tako dobro da vam pomogne da se borite protiv mamurlika kao što je sok iz tegle sa kiselim krastavčićima. On je bogat slanim elektrolitima koji će pomoći vašem telu da se regeneriše.

JAK DORUČAK – Znamo da vam nije ni do hrane, ali žestok doručak u koji se ubrajaju pržena jaja, propržene kobasice, prženice, pečeni krompir i ogromna šolja kafe – zaista pomažu da vam lakne u glavi. Osećate se bolje? Super, dospite još malo svežeg soka od pomorandže.