Dovedite se u red: Redovnim obrocima do vitkosti

Osim kvaliteta ishrane važan je i način na koji uzimate hranu, ali i vreme obroka - oni koji jedu uvek u isto vreme brže troše kalorije, a organizam proizvodi insulin u odgovarajućim količinama.

Sa li se vaši obroci najčešće svode na pecivo koje jedete u hodu ili grickalice ispred kompjutera? Osim zdrave ishrane, važan je i način na koji konzumirate hranu, ali i vreme, pokazuje najnovije istraživanje.

Žene koje jedu uvek u isto vreme, unose i do 120 kalorija manje od onih koje preskaču obroke. Poštovanje satnice garantuje i brže trošenje kalorija.

Ako doručak, ručak i večeru konzumirate svakog dana u približno isto vreme, organizam stvara naviku da proizvodi insulin u odgovarajućim količinama, kao i hormon koji reguliše osećaj gladi. Na taj način sprečava se ciklus izgladnjivanja i prejedanja, organizam ravnomerno dobija i troši kalorije. Kad uspostavite ravnotežu u ishrani, počećete da gubite kilograme i bez dijete.