DVADESET KILOGRAMA MANJE ŠTO PRE? Moguće je samo ako se pridržavate OVIH metoda

Gubitak težine nikome ne pada lako, ni mladima ni starima, a ova tema naročito je aktuelna kada prođu praznici, tokom kojih se svi opustimo uz bogatije obroke.

Stomak Mršavljenje
Pixabay.com

Gubitak težine zahteva motivaciju i predanost, a ako nemaš i jedno i drugo, možeš odmah da odustane. Zamisli to kao uspon na visoku planinu, a što više kilograma želiš da izgubiš, to je veća visina. Ako si postavila svoj ciljani gubitka težine na 20 i više kilograma moraš da pronađeš način da se tvoje telo reši težine, a da pritom ostane zdravo. Budući da se radi o teškoj ličnoj borbi, verovatno nemaš pojma odakle da počneš. Dobra vest je da je početak zapravo lakši nego što misliš, a ako slediš određene korake i pravila, moći ćeš da postgneš cilj.

Pre nego što započneš svoju bitku sa viškom kilograma, moraš se mentalno i fizički pripremiti na promene koje slede. Ono što treba da zapamtiš jeste da povremeno posustajanje nije najgora stvar na svetu. Ključ je da se što pre vratiš na stazu.

Postoje tehnike koje možeš praktikovati da bi na što zdraviji način izgubila težinu:

  • jedi odgovarajuće porcije, nemoj pretrpavati tanjir
  • tokom dana jedi manje obroke više puta
  • nemoj jesti prebrzo, dobro sažvaći hranu
  • kad osetiš potrebu za jelom, popij čašu vode i pričekaj 20-ak minuta
  • probaj potpuno da izbaciš ugljene hidrate iz jutarnjeg obroka, jedi ih pre za ručak ili večeru
  • prvi obrok neka ti budu proteini, zdrave masti i povrće
  • potrudi se da se što bolje naspavaš noću jer kvalitetan san pomaže kod gubitka težine

Najveća greška koju ljudi čine kada pokušavaju da izgube težinu jeste to što mrze svoje telo. Ono što ljude čini posebnim nije njihov fizički izgled, već ono što se nalaze unutra.

Ipak, višak težine uzrokuje zdravstvene probleme i negativno utiče na vaš svakodnevni život. Ako voliš sebe, znaćeš da ceniš svoje telo i više ćeš se truditi da budeš zdrava i vitka.