ELIKSIR ZDRAVLJA: Ukusni napitak vraća energiju i sjajan je ANTIOKSIDANS

Ukoliko osećate hornični umor, ovaj napitak je pravo rešenje za vas.

Zdravlje Žena
Pixabay.com

Česte promene vremena, naporan posao i stalne obaveze vas slamaju, imate konstantan osećaj umora i ne osećate se baš najbolje.

Kao za sve bolesti i tegobe, lek možete pronaći u prirodi, pa tako i za hroničan umor. Sve što vam je potrebno su crno vino i beli luk.

Uzmite 12 čenova belog luka i pola litra crnog vina. Luk očistite, isecite na četvrtine i stavite u staklenu flašu. Dodajte pola litra crnog vina i flašu dobro zatvorite. Ovaj napitak držite na svetlom mestu 14 dana, a svaki dan flašu protresite malo kako bi se tečnost sjedinila. Upotrebljavajte tako što ćete uzimati jednu kafenu kašičicu tri puta dnevno u periodu od tri meseca.

Ovaj napitak će vam vratiti energiju i učiniće da se osećate bolje, a crno vino već samo po sebi predstavlja eliksir zdravlja (kada se koristi umereno).

Predstavlja antioksidans, sadrži komponente koje čuvaju srce, nervni sistem, a smatra se da povoljno utiče i na otklanjanje stresa.

Dok beli luk povoljno utiče na probavni sistem , varenje i štetne bakterije iz crevne flore, odličan je borac protiv gljivičnih infekcija, a efikasno štiti organizam od lošeg raspoloženja i predstavlja sjajan antibiotik.