EPOHALNO OTKRIĆE: Vaša krvna grupa govori o tome kakvi ste!

Krv
Pixabay.com

Četiri krvne grupe  -  A, B, AB i 0 ,  mnogo toga mogu reći o čoveku . Na primer,  koja vam vrsta hrane i piće najbolje odgovara, ali i kojim ste bolestima izloženiji.

 

Nedavne studije otkrivaju i  nove zanimljivosti koje su tipične za osobe s određenom krvnom grupom.

Krvna grupa 0

Osobe sa krvnom grupom 0, imaju duplo više šansi da privuku određene vrste komaraca nego ljudi sa drugim krvnim grupama, otkrila je studija „Japan’s Institue of Pest Control Technology“.

Uz to, ove osobe teže podnose stres, jer se kod nje hormon kortizol duže zadržava u organizmu, a može proizvesti različite tegobe, od preuranjenog starenja do naglih napadaja želje za brzom hranom. Osobe s krvnom grupom 0 su srdačne, druželjubive i otvorene, prenosi internet stranica „Zadovoljna.hr“

Krvna grupa A

Časopis „Neuropsychobiology“ piče, da osobe sa krvnom grupom A imaju veću sklonost ka opsesivno-kompulzivnim poremećajima.

Iako nije jasna veza između takvog ponašanja i krvne grupe, japanski istraživači su dokazali da je krvna grupa A najupornija, odnosno da su spremni preduzeti šta god je potrebno bez obzira na ličnu frustraciju ili zamor određenim problemom. Krasi ih inteligencija, nenametljivost i lojalnost.

Krvna grupa B

Japanski istraživači istražuju učinke pojedine krvne grupe na karakter i temperament, još od tridesetih godina prošlog veka, a posebno ih fasciniraju osobe sa krvnom grupom B jer su psihološki vrlo kontradiktorne.

Istraživači u zemlji izlazećeg sunca su otkrili, da su osobe s ovom krvnom grupom kreativne, strastvene i snažene osobe. Sa druge strane, one mogu biti i sebične i nepredvidive.

Krvna grupa AB

Krvna grupa AB povećava rizik od poremećaja pamćenja, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu „Neurology“.

Istraživači su testirali osobe različitih krvnih grupa starije dobi i uočili da osobe s AB krvnom grupom imaju više poteškoća u učenju i pamćenju podataka u trećoj životnog dobi od drugih krvnih grupa.

Sa druge strane reč je saosećajnim osobama koje se lako prilagođavaju svakoj situaciji , a da pritom ne gube svoju individualnost.