ESTETSKA HIRURGIJA U VRELIM DANIMA: Otkrili smo šta najviše leti “sređuju” Srpkinje, a šta Srbi i verujte – BIĆETE IZNENAĐENI

Celulit
Dnevno.rs/Kolaž

Leto je vreme kada nedostaci koje smo prikrivali debelom odećom i teškom šminkom ponovo u nama bude onaj nelagodan osećaj i prisećaju nas na masnu hranu, slatkiše, solarijume, neiskorišćene termine u teretani i ostala "zlodela" koja smo naneli našem telu. Ima li pomoći?

 

Leto je vreme kada se baškarimo na toplom pesku, okupani sunčevim zracim i mirisnom morskom vodom, dok nam pogled luta u beskrajno plavetnilo horizonta. Leto je vreme kada smo srećni, kada okolo hodamo oskudno obučeni i  šepurimo se svojim telima mameći čežnjive poglede.

Ipak, leto je vreme kada nedostaci koje smo prikrivali debelom odećom i teškom šminkom ponovo u nama bude onaj nelagodan osećaj i prisećaju nas na masnu hranu, slatkiše, solarijume, neiskorišćene termine u teretani i ostala “zlodela” koja smo naneli našem telu.

Ipak, letnju idilu ne treba kvariti i zato smo rešenje potražili od eksperta za estetsku i anti-aging medicinu spec. dr sci. med. Ivice Jeremića.

 

  • Ima li urgentnog rešenje za nas koji uskoro planiramo letovanje?

Iako ja volim da kažem da je briga o zdravlju i lepoti koje ono nosi jedan konstantan proces, ipak postoje neke “cake” koje nam omogućavaju brze rezultate. Sunčevi zraci nanonose veliku štetu koži, naročito ako je nepripremljena. Ddovode do njenog isušivanja, propadanja kolagena i gubitka elastičnosti, zbog čega se pojavljajuju bore i ubrzano starenje.

 

Iz tog razloga pre odlaska na letovanje mezoterapijom u kožu treba uneti antioksidante i druge bioaktivne supstance koje će joj pomoći da se izbori sa oštećenjima od sunca. Nakon letovanja idealno je da se primene specijalni fileri za mezoterapiju koji koži nadoknađuju izgubljenu vlažnost i snažno stimulišu produkciju kolagena. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni botoks. Zbog jake svetlosti leti snažno grčimo mišiće čela i oko očiju što dovodi do pojave dubokih useka u koži. Zato, da bi smo se sa odmora vratili bez novih bora, botoks je sjajno rešenje.

  • A tretman plazmom?  Kako ona deluje na  regeneraciju kože?

Plazma ili popularni PRP je još jedan odličan način da se koži brzo vrati energija i vitalnost. Bioaktivni principi koji se nalaze u plazmi snažno aktiviraju fibroblaste-ćelije koje proizvode kolagen, što dovodi do dubinskog podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Efekti su dugotrajni, a tretman je vrlo bezbedan i komforan za pacijenta.

  • Da li je leto dobro vreme za hijaluron?

Za hijaluron ne postoji loše vreme. Hijaluron je prirodna supstanca koju gubimo tokom starenja. Pravovremena primena hijalurona u određenoj meri i na mestima gde postoji gubitak tkiva je verovatno najmoćnije oružje estetske anti-aging medicine.

 

  • Kako se izboriti sa masnim naslagama i celulitom? Ima li jos uvek nade da ih uklonimo?

Ako ne putujete na letovanje sutra, onda je odgovor da. Kombinaciom tretmana koji uključuju snažne lipolitičke koktele deka triaktiv laser postižu se brzi i dugotrajni rezultati.

  • Do sada smo pričali uglavnom o problemima koji muče žene. Jesu li muškarci pošteđeni briga koje leto nosi?

Naprotiv. Skoro isti problemi muče i muškarce. I oni dobijaju bore, stare na suncu, a često imaju i višak masnih naslaga koje treba ukloniti. Ipak, muškarce više muči jedan problem nego žene, a to je prekomerno znojenje.

 

Za njih je idealan tretman botoksom, gde cela procedura traje petnaestak minuta, a oslobađanje od prekomernog znojenja traje oko 6 meseci. Ovaj tretman značajno redukuje upotrebu antiperspiranata koji sadrže štetni aluminijum, a za koji neki smatraju da ima čak i kancerogeno delovanje.