Protiv zakona prirode često ne možemo učiniti puno, a svaka žena zna koliko joj se telo s godinama menja, posebno nakon porođaja.

Iako se na prirodne načine ne može puno uticati na zakone gravitacije, nije naodmet uložiti malo truda i pripaziti na izgled, ali i zdravlje jer pušenje ili nezdrav način života utiču na sve sfere.

1. Grudnjak ili ne, pitanje je sad

Dok neke studije pokazuju kako grudnjak ne daje dovoljnu podršku grudima i ne utiče na njihovu čvrstoću, neki smatraju da je izuzetno važno znati odabrati pravi grudnjak. Želite li se barem ponekad osećate slobodnije pa ne nosite grudnjak kod kuće, u prilog vam ide 15-godišnja studija koja je pokazala da su po pitanju opuštenosti grudi bolje prošle žene koje ga uopšte nisu nosile.

2. Voda

Vodu zovu magičnim napitkom s razlogom. Ako ne pijete dovoljno vode, a preporučuje se šest do osam čaša dnevno, koža će biti dehidrirana, grublja, s više bora i manje elastična, a to se može odraziti i na izgled grudi.

3. Zaštita od sunca

Dobro se zaštitite kremom za sunčanje jer osim onog najstrašnijeg, karcinoma, izlaganje suncu postaruje kožu i pre će delovati obešeno i naborano.

4. Cigarete

Jednogodišnja studija koja je beležila kako nikotinska zavisnost utiče na kožu imala je zabrinjavajuće rezultate, piše Good Housekeeping. Zbog nikotina koža gubi elastičnost što znači da će lakše pucati. Konačno to donosi samo još pokoju boru i grublji izgled kože.

5. Jo-jo efekt

Svaki put kad se koža rastegne takođe gubi i elastičnost, a kada se češće događa da se gojimo pa mršavimo, jedan od lošijih rezultata je i opuštena koža. Osim toga, kada su žene na dijeti, grudi im se često smanje pre nego obim struka jer je u njima najviše masnoće. Stoga je jo-jo efekt poguban za lepe i čvrste grudi.loading...