Odlazak ginekologu za žene ponekad predstavlja nelagodu jer nikada nisu dovoljno opuštene.

 

Uopšte nije važno da li imaju neki problem ili ne, teško im je da se 100% opuste, kako fizički tako i psihički. Postoje ginekolozi koji im umnogome pomognu i nauče ih da ginekološki pregled shvate kao rutinu, dok ima i onih koji im odmažu samim svojim pristupom.

Ono što ginekolozi ne bi trebalo da kažu svojim pacijentkinjama na pregledu je sledeće:

1. Pregled bez objašnjenja

Devojke, koje su prvi put kod ginekologa, ali i one koje nisu, moraju biti svesne kroz šta prolaze. Tačnije, doktor je taj koji mora da im naglasi šta je to što radi, da li je nešto primetio i zašto baš sada uzima određeni bris. Naravno, ničemu ne treba pristupati sa paničnim stavom, ali devojci ili ženi je potrebno objasniti šta ih čeka i da li je sve u redu tokom pregleda.

2. Iskrenost i profesionalnost

Dame koje redovno odlaze gineklologu prema njemu moraju da budu potpuno iskrene i da sa njim podele sve što se tiče njihovoih intimnih života, da bi lekar znao kako da pristupi slučaju.

One dame koje se srame, a htele bi da se požale i posavetuju, najbolje da to odmah prevaziđu, još na prvom pregledu.

Međutim, ima i drugih slučajeva, kada ginekolozi osuđuju ženu zbog nečega što je ili nije uradila. Vaš seksulani život bi trebalo da bude samo vaš iako ste neke detalje podelile sa ginekologom. Na njemu je da vam da adekvatan savet, kako biste što bolje pripazile na svoje zdravlje.

3. Nametanje ličnih uverenja

Lekari su, inače, uvek tu da nam daju najbolji mogući savet i da nas pregledaju kada je to potrebno. Tako je i sa ginekolozima. Svako prevazilaženje toga i nametanje svog mišljenja i vlastitih uverenja, pogrešan je pristup. Vaše telo je, na kraju, vaša briga, a sve što dobijete kao primenljiv i adekvatan savet, poslušajte!loading...