GOJI VIŠE NEGO MAST: Ovo je jedini začin koji bi trebalo ŠTO MANJE DA KORISTITE u ishrani

Već i ptice na granama znaju kako je uravnotežena i zdrava ishrana ključ vitke linije. Naravno, uz fizičku aktivnost. Ipak, šta kada ni regulirana ishrana ne donese željene rezultate, a vi se i dalje iz dana u dan suočavate sa suvišnim kilogramima?

Hrana
Pixabay.com

Naime, rezultati istraživanja Univerziteta Queen Mary u Londonu pokazali su kako je možda problem u “tihom neprijatelju” vaše vitke linije kojeg svakodnevno konzumirate.

Reč je o natrijumu, koji se prvenstveno nalazi u kuhinjskoj sol, a pojedina istraživanja su pokazala da većina ljudi konzumira čak četiri puta više soli nego što im je potrebno.

So
Pixabay.com

Ali, u čemu je tačno problem?

Natrijum iz soli podstiče skupljanje vode u tkivu te tako deluje kontraproduktivno na smanjenje težine, a njegova prevelika konzumacija otežava topljenje masnih naslaga i usporava metabolizam.

Ako je suditi prema rezultatima ovog istraživanja, sa svakim gramom soli viška koji unesemo u organizam, raste rizik od gojaznosti za 25 posto. Pa, čini se da je stvarno otkriven najveći neprijatelj vitke linije.