GOTOVO JE SA PRAZNICIMA! Plan ishrane i vežbanja koji će vas za TILI ČAS vratiti u TOP FORMU

Pravo je vreme da se posvetite zdravim navikama, a ovi saveti nisu komplikovani za sprovođenje!

pixabay

Praznici su prošli, ukoliko razmišljate da započnete dijetu ili da se zdravije hranite, dajemo vam nekoliko smernica, koje će vam omogućiti da bez muke i u nakraćem mogućem roku detoksikujete organizam i povratite energiju, a sa time dolazi i za početak izbacivanje viška tečnosti, što je odlična baza za dalji gubitak kilograma. U svakom slučaju osećaćete se daleko bolje za samo par dana.

Tri dana bez kafe

Znamo da zvuči kao naučna fantastika, ali probajte da na tri dana kafu zamenite čajem, koji možete piti u velikim količinama, ukoliko izaberete pravi, jer čaj je prava banja za bubrege i ovo će sigurno pomoći u detoks procesu.

Jogurt za dobre bakterije

O tome koliko je jogurt zdrav, već smo pisali, a sada vam dajemo recept za detoks na bazi jogurta.

  • Za sastojke će vam biti potrebna: jedna šolja jogurta,
  • iseckana banana,
  • jedna šolja lisnatog kelja,
  • jedna kašika meda

Ovaj smuti je odličan za početak dana, zasitiće vas, dati energiju i podstaći metabolizam.

Voda, čaj i topla limunada

Suština detoksa je i da se vaše telo opusti, a sa njim i misli. Dakle, ne morate biti striktni i previše strogi prema sebi. Ukoliko budete previše striktni, to će dovesti do stresa koji vam nije potreban.

Preporuka je da dnevno pijete do dve litre vode, a tu količinu možete i umanjiti ukoliko ste pili čaj. Svaki dan započnite sa čašom mlake vode u koju ste nacedili limun.

Krenite u saunu

U toku leta to je nemoguća misija za neke, ali sada je pravo vreme, da krenete u saunu. Sat vremena gde ćete znojenjem izbaciti sve toksine, na vrlo jednostavan način – sedeći, najviše doprinosite detoksikaciji.

Savet plus je da spojite saunu sa bazenom, topla sauna i hladnija voda u bazenu će podstaći cirkulaciju, bitnu za zimu koja je pred nama, a to će uticati da koža zablistata. Takođe ovo je odličan lek za proširene i izražene vene.

Pokrenite se

Za početek, dok ne uđete u formu izbegnite teške fizičke napore, lagana šetnja ili odlazak na plivanje su sasvim dovoljni. Kada se vaša fizička kondicija popravi, možete po volji pojačati intenzitet fizičke vežbe.