GRUDI SU VAM NEJEDNAKE VELIČINE? Naučite jednom za svagda ZAŠTO JE TO TAKO!

Devojka
Pixabay.com

Ako su vaše dojke asimetrične i razlikuju se po svojoj veličini, nemate razloga za strah jer bi trebalo da izgledaju upravo tako.

 

Za žene je uobičajeno da imaju različit oblik i veličinu dojki, a ne savršeno simetrične grudi. Grudi su sestre, a ne bliznakinje – rekao je doktor Nazanin Kakpur, hirurški onkolog specijalista za rak dojke u Mofit centru za karcinom.

Stoga budite uvereni da su vaše asimetrične dojke nešto potpuno prirodno. Ali postavlja se pitanje zašto je jedna veća, a druga manja? Kao i mnoge druge tajanstvene stvari vezane za naše telo, na asimetričnost grudi utiče mnogo faktora.

Nejednake grudi često su nasledne – tvrdi doktorka Šeri Ros stručnjak za zdravlje žena u zdravstvenom centru Providens Sent Džon u Santa Moniki. Dakle, ako su grudi vaše majke i bake različite verovatno su i vaše.

Takođe, gubitak i dobijanje na težini igra veliku ulogu. Budući da su grudi delimično sastavljene od masnog tkiva, njihova se veličina može promeniti sa vašim variranjem na težini. Nejednake grudi mogu biti znak skolioze (zakrivljenosti kičme). Ali ne brinite, genetika i promene telesne težine mnogo su češći uzroci asimetrije.

I dalje bi trebalo obratiti pažnju ako vaše grudi odjednom postaju asimetrične, pogotovo ukoliko se pojavljuju i drugi simptomi – poput povlačenja kože ili zadebljanja, kao te promena boje dojke – to upućuje na karcinom.