Hajdučka trava: Magična biljka rešava mnoge bolesti i tegobe

Ova biljka ima neverovatan broj lekovitih učinaka. Ona raste u našoj okolini i odličan je saveznik u borbi protiv mnogih bolesti krvi, vitalnih i reproduktivnih organa.

Hajdučka trava je lekovita biljka visine do 80 cm. Prijatnog je mirisa, a cvetovi su joj beli ili roze. Izuzetno je raprostranjena na našem podneblju.

Hajdučka trava je u narodu poznata ikao kao: sporiš, stolisnik, ravanj, i romanika.
Ova lekovita biljka poznata je po mnogim lekovitim dejstvima.
Blagotvorno utiče na lečenje ženskih reproduktivnih organa, kao što su oboljenja materice, upale jajnika i mioma. Za bolove u nogama i rukama dobre su kupke sa hajdučkom travom. Zavidne rezultate je dala i kod lečenja migrene, nesvestice, nagona za povraćanje suženje i sekrecije očiju, krvarenja iz nosa. Pročišćava krv pa je dobro da se pije posle hemoterapije kako bi se organizam brzo oporavio. Kod oboljenja koštane srži takođe je neprevaziđena hajdučka trava. Stvara crvena krvna zrnca i poboljšava krvnu sliku. Takođe postoje indicije da leči i rak pluća, iako to možda zvuči neverovatno.
Hajdučka trava pomaže kod šuljeva čak i onda kada krvare kao i kod krvarenja iz želudca. Pomaže kod reume bolova u leđima. Reguliše rad bubrega. Leči upale želudca, poremećaj cirkulacije kao i probleme sa stolicom, kod pojave jake dijareje ili opstipacije. Leči anginu pektoris kao i njene prateće tegobe.

Čaj:1 kašika se potpari sa četvrt litra vode i ostavi da odstoji a zatim se pije.

Mast: 90g maslaca, ili domaće svinjske masti, 15g sveže isitnjenih cvetova sa hajdučke trave 15g naseckanih listova maline, kada mast baci 2-3 ključa skloniti sa šporeta pomešati i ostaviti da odstoji do narednog dana, narednog dana ponovo je zagrejati, potom procediti i ostaviti da stoji na hladnom ili u frižideru.