HIT NAPITAK OVE ZIME: Začinite kakao OVIM začinom i učinićete veliku uslugu vašem zdravlju

Iako dolazi iz Indije, kurkuma se kao začin koristi u celom svetu i popularan je dodatak u mnogim kuhinjama. Popularnost koju je stekla svakako je povezana s kurkuminom, aktivnim sastojkom koji pozitivno utiče na zdravlje.

Pixabay

Kurkuma pomaže kod mnogih zdravstvenih stanja: ublažava simptome artritisa, pomaže u prevenciji brojnih vrsta karcinoma, može da smanji rizik od nastanka Alchajmerove i Parkinsonove bolesti, pomaže u lečenju Kronove bolesti, lupusa, psorijaze…

Isto tako, kurkuma podstiče metabolizam, poboljšava cirkulaciju i pomaže radu mozga, a čokolada sadrži serotonin, hormon sreće, pa vas ovaj ukusni napitak čini srećnijim i zdravijim.

Čokolada i kurkuma – hit recept

Ova pomalo neobična kombinacija za kratko vreme postala je pravi hit u svetu. Razlog je vrlo jednostavan – ne samo da je vrlo ukusno, nego je i zdravo!

Recept za čokoladni napitak s kurkumom je vrlo jednostavan, ima samo tri sastojka i gotov je za tren. Ovaj napitak ima aromatičan ukus, a moćna kurkuma daće mu zanimljivu, intenzivnu boju. Bademovo mleko sadrži malo masti, a puno vitamina, pa će napitak učiniti manje kaloričnim, ali nutritivno bogatim.

Sastojci:
– 2 šolje bademovog mleka
– 1/2 šolje kakaa
– 1/2 kašičice kurkume

Priprema.
– Zagrejte mleko i dodajte kakao.
– Pustite da se kuva sve dok ne počne da vri.
– Sklonite s vatre, dodajte kurkumu i dobro promešajte.

Uživajte!