HOĆETE DA SREDITE TELO LIPOSUKCIJOM? Evo koliko to tačno KOŠTA U SRBIJI

Liposukcija predstavlja skidanje masnih naslaga uz pomoć sukcije, koja se danas izvodi na više načina. Ono što liposukcija ne predstavlja jeste da je to metoda za smanjenje telesne težine i zamena za nezdravu ishranu.

Stomak Debljina
Freedigitalphotos.net/Ohmega1982

Liposukcija svakako jeste metoda koja kao što smo naveli služi za otkalanjanje masnih naslaga iz određenih regija tela, posebno onih regija sa kojih se masne naslage teško skdajju i pored fizičkih aktivnosti i dobro balansirane i adekvatne ishrane.

Svrhe liposukcije

Pored navedenog lipsukcija se može koristiti i u druge svrhe. Tako se liposukcija koristi za trasplantaciju masti iz pojednih delova tela sa kojih se želi smanjiti u delove tela koji se žele povećati u obimu.

Na taj način se postiže dupli efekat u estetici, odnosno na primer povećanje grudi ili zadnjice se može vršiti sopstvenim masnim naslagama, što je ujedno i najzdraviji način za povećanje grudi, zadnjice, usana ili nekog drugog dela tela, s obzirom na to da se koristi masno tkivo iz sopstvenog tela.

Masno tkivo se takođe može ubrizgavati i na mestima gde se pojavljuju bore kako bi se one popunile, kao što su na primer usne, lice i vrat.

Isto tako važno je znati da masno tkivo koje je izvađeno liposukcijom kako bi se dalje ugradilo u pojedine delove tela radi njihovog uvećanja, ne može se dodatno uvećati i li rasti kada je jednom već izvađeno.

Postoperativni tok liposukcija

Stanje tela nakon liposukcije trebalo bi da ostane baš takvo kakvo jeste dugoročno, ukoliko je proces liposukcije dobro izveden. Međutim, bez obzira na sam zhavat nakon operacijee potrebno je pridržavati se pravila o ishrani i fizičkoj aktivnosti, kako se masne naslage ne bi ponovo taložile na mestima sa kojih su odklonjene.

Nakon liposukcije, dolazi i do promene stanja kože. Koža postaje čvršća i zategnutija na mestima gde su naslage izvađene, a ponekad je potrebno raditi i fizičke vežbe ili operativno zategnuti kožu ukoliko je naslaga bilo u većim količinama, a koža više nije dovoljno elastična da se sama vrati u prvobitno stanje.

Mogući rizici

Liposukcija kao i svaki operativni zahvat nosi rizike od određenih komplikacija. Tako se nakon liposukcije mogu javiti otok, bol i modrice kao i krvarenja, koja se uspešno saniraju, i koja su relativno česte propratne pojave zahvata. Međutim, postoje rizik i od pojave opekotina, alergija, infekcija kao i stvaranja masne mebolije.

U takvim slučajevima, potrebno je što pre javiti se lekaru, a najbolje je izbeći ih redovnim kontroloma i posetama u ordinaciji gde se zahvat izvršio. Naravno, izbor lekara i ordinacije takođe treba da bude dobro donešena odluka, kako ni jedan zahvat i operacija, bili oni rutinski ili ne, nisu zahvati za nestručne ruke.

Cene liposukcije

Cene lisposukcije zaista malo variraju od ordinacije, načina izvođenja i regije na kojoj se izvodi, pa se one svode na sledeće:
Liposukcija butina 2.000e
Liposukcija kolena 1.000e
Liposukcija stomaka 4.000e
Liposukcija bokova 3.500e
Liposukcija ruku 2.500e
Liposukcija vrata 2.000e
Liposukcija potkolenica 3.000e