HODANJE KAO TRENING: Poštujte TRI jednostavna pravila i imaćete idealnu kilažu

Ako ne volite da radite neke teže i napornije treninge, a želite da budete u formi ili da smršate, hodanje je prava aktivnost za vas.

Pixabay.com

Iako će vam mnogi reći da hodanje ne spada u trening, i te kako spada, a potrebno je da pravite samo tri jednostavna pravila koja će vam pomoći da na ovaj način smršate.

– Hodanje je veoma dobar vid fizičke aktivnosti i može da vam pomogne da ostvarite svoje fitnes i ciljeve u kilaži – kaže fitness trener Džon Ford.

Štaviše, hodanje je bolje nego trčanje za mnoge ljude. Hodanje je vežba blažeg intenziteta i može da se radi duži vremenski period.

Nasuprot uvreženom mišljenju, hodanje je vrlo efikasno u topljenju masti. Novo istraživanje pokazalo je da je upravo ova fizička aktivnost neverovatno efikasna u topljenju visceralnih masti, odnosno salceta na stomaku.

Stručnjaci hodanje preporučuju svima koji su gojazni, imaju problema sa metabolizmom ili nisu ranije trenirali.

Fitnes trener Eš Vilking otkriva koja tri jednostavna pravila treba da se pridržavate da biste smršali hodanjem.

Zagrevanje 12 minuta

Jedan minut hodajte brže nego uobičajeno, zatim 30 sekundi ili podižite kolena uvis ili pete podižite ka zadnjici dok hodate. Ovaj proces ponavljajte osam puta ukupno, naizmenično podižući kolena i pete.

40 minuta aktivnog hodanja

Tri minuta hodajte brže, pa dva minuta malo sporije i to ponavljajte osam puta.

Osam minuta hlađenja

Hodajte sporijim tempom, kako biste se lagano rashladili i kako bi se puls vratio u normalu.