“HVALA INSTAGRAMU”: Ona je uspela da se izbori sa ANOREKSIJOM i nećete verovati kako danas IZGLEDA! (FOTO)

Emili Luis
dnevno.rs/kolaž

Dvadesetdvogodišnja devojka iz Hadersfilda, Emili Lusi, danas je veoma zahvalna društvenim mrežama koje su joj pomogle da se izbori sa anoreksijom. U nastavku pročitajte kako je uspela u tome...

 

Bolest uma, anoreksija predstavlja težak gubitak apetita čiji su razlozi, uglavom, emocionalne prirode.

Važno je napomenuti, da ona ne nastaje zbog gubitka apetita već je reč o borbi protiv gladi zbog stalno prisutnog i potpuno nerazumnog straha od debljanja koji ne popušta ni onda kad je mršavost dostigla takve razmere da je ugrožen život bolesnika. Iako je u središtu bolesti hrana, anoreksija je, kao što smo već pomenuli – bolest uma. Jer često započinje željom za gubitkom nekoliko kilograma. 

Emili Luis imala je samo 15 godina kada je počela da se bori sa poremećajem u ishrani. Sada ima 22 godina i njen oporavak trajao je više od godinu dana.

Aktivna je na društvenim mrežama i redovno održava svoj Instagram profil, koji je motiviše da ostane na pravom putu. Sa svojim pratiocima deli fotografije na kojima je prikazan i njen izgled iz perioda kada je bila anoreksična. 

Ponekad, slike koje objavljuje zaista izgledaju jezivo.

#transformationtuesday ??When nobody else believed in me, I believed in myself. I made the decision to recover and the only way I learned was by going through it on my own. Each time I fell down I rose up just that little bit stronger, because I was determined that I wouldn't be beaten. The hardest thing about my recovery was believing I was worth it, but today I can say with pride that I am bloody worth it and nothing is going to stop me now? So no matter how tough the road gets, keep going, keep believing in yourself and remember...you are worth it! ? #anorexiarecovery #strongnotskinny #believeinyourself #bodypositive #determination #igotthis ##eatforlife #eatforgains #gains #gym #gymgirl #fitness #fitnessjourney

A post shared by Emelle Lewis (@emellegetswell) on

Odlučila sam da krenem u teretanu i tako vratim svoje zdravlje kroz treninge i zdravu ishranu – napisala je Emili na Instagramu, u jednoj od svojih objava, prenosi Independent.

Kao dete, Emili je patila od toga da ima savršeno telo. Da bude zgodna i lepa. Smatrala je da nije privlačna i mršavljenje je videla kao jedni način da je društvo u školi prihvati.

Tako je postepeno prestajala da jede, a njeni obroci su se svodili samo na integralni keks, ponekad salatu ili pirinač…

Ubrzo je počela da bude opsednuta svojim izgledom – nije jela, uz to bi svakodnevno radila veoma teške vežbe. Nekada bi ceo dan provela šetajući.

Uprkos tome što je naglo smršala, Emili je odbijala da prihvati da je reč o anoreksiji i da je zapravo bolesna. Zbog toga je često prijateljima govorila da se oseća odlično, da je vegan i da je sa njenim zdravljem sve u redu. 

Pošto je zbog lošeg zdravstvenog stanja sedam puta hospitalizovana, na kraju je prihvatila činjenicu da pati od anoreksije i da joj je neophodna lekarska pomoć.

I'm thankful for my past struggle. Anorexia stole everything from me and almost succeeded in taking my life. But all those years of suffering taught me some valuable lessons and made me the person I am today. I'm thankful that I experienced such a battle because now I'm stronger than ever. I'm grateful for everyday that I'm alive and I'm learning to love my body for what it is. My goal now is to help and inspire everyone else to love themselves and just love being alive. I know times get really hard sometimes and I know we all have this desire to be "perfect" but I've learnt now that life is too short to dwell on things that can't be changed. Love yourself, love your life, and love being alive #lifeisbeautiful ????#feelgoodfriday #anorexiarecovery #progressnotperfection #strongnotskinny #bodypositive #transformation #loveyourself #lovelife #gymgirl #girlswholift #determination #igotthis

A post shared by Emelle Lewis (@emellegetswell) on

Danas, Emili redovno ide u teretanu. Vežba i hrani se veoma zdravu. Posle velike borbe sa anoreksijom, pronašla je pravi put i svoje telo dovela do savršenstva.

Zahvaljujući Instagramu, Emili je zabeležila svaki svoj napredak, redovno objavljivajući fotografije iz perioda kada je bila bolesna.

Na taj način, ona se nada da će motivisati sve one koji se bore sa anoreksijom i, bukvalno, naterati ih da se okrenu zdravom životu – redovnoj ishrani i vežbama.

Pre samo godinu dana bila sam spremna da okončam svoj život. Nisam mogla da izgovorim reč “oporavak” i uopšte da zamislim da je za mene to moguće. Bila sam tako izgubljena i zarobljena u svom telu zbog poremećaja u ishrani, da sam zaboravila na onu pravu Emili. Ta Emili više nije bila prisutna jer je anoreksija preuzela moj život. Sećam se, jedan dan sam ležala na krevetu i osetila sam kako moje telo odustaje. To je najstrašnije iskustvo koje sam doživela. Znala sam da umirem i pretpostavljam da je to bio poziv da se konačno probudim, objasnila je Emili i dodala da je baš tada odlučila da prevaziđe poremećaj u ishrani.

Za svoj napredak najviše je zahvalna fitnes instruktorima koji na Instagramu promovišu zdrav život, jer su tada i nju motivisali.

Nije važno da li su tvoji snovi mali ili veliki. Ako želiš, ti ćeš ih ostvariti. Jedina osoba koja te može sprečiti u tome si ti – poručila je ova hrabra devojka.

U nastavku možete pogledati kako danas izgleda Emili:

Last night with my beautiful @clairef.p ??

A post shared by Emelle Lewis (@emellegetswell) on