I JARE I PARE: Evo kako da ispresujete kosu a da je NE OŠTETITE

Mnoge dame koriste presu za kosu i smatraju je za jednu od nezamenljivih alatki za stilizovanje i oblikovanje kose. Ukoliko ste i vi dama koja često koristi presu za kosu, onda to radite kako treba.

Kosa
Freedigitalphotos.net/marin

Predstavljamo vam top savete koji će vam pomoći da sačuvate kosu čak i kada svakodnevno koristite presu:

Ne koristite je na vlažnoj kosi

Ovo je jako bitno, nikada nemojte koristiti presu na vlažnoj kosi jer ćete kosu tako dosta oštetiti. Presu UVEK koristite kada je kosa potpuno suva.

Koristite preparate za zaštitu od toplote

Ovi preparati su mnogo dobri i veoma poželjni ukoliko često koristite presu za kosu. Danas možete naći mnogo preparata koji su namenjeni za ovu svrhu. Mogu se naći u obliku losiona, krema, sprejeva i sprečiće kidanje i pucanje dlake usled izloženosti toploti. Ove preparate nanosite pre SVAKE upotrebe prese za kosu.

NE ZADRŽAVAJTE presu predugo na jednom pramenu

Svaki pramen treba da pređete jednom pri čemu presu za kosu treba da držite par sekundi. Duže zadržavanje na kosi će naneti više oštećenja. Damama koje imaju jako gustu i kovrdžavu kosu se preporučuje da se prvo isfeniraju. Ne mora da bude savršeno, a na taj način ćete skratiti vreme koje će presa da provede na vašoj kosi.

Koristite presu na TANJIM pramenovima

Gledajte da vam pramenovi budu tanji jer će tako biti potrebno samo jednom da se pređe presom. Zapamtite, presom NE BISTE smeli da prelazite više puta po jednom pramenu ako želite da kosa ostane zdrava.

Ne koristite peglu na NAJVEĆOJ temperaturi

Uvek koristite KERAMIČKE prese jer manje oštećuju kosu i mnogo su kvalitetnije. Gotovo svaki model ima opciju da se prilagodi jačina temperature. Najbolje je da koristite srednje jačinu jer će visoka temperatura brzo oštetiti i osušiti kosu.

Koristite i ČETKU

Ukoliko koristite presu za kosu i želite da vam kosa ostane lepa i zdrava, uvek pre upotrebe prese, kosu prvo izvucite četkom. Na taj način ćete kosu već poprilično izravnati, pa će upotreba prese za kosu biti kraća.

SAVET PLUS: Zapamtite da što više kosu peglate, to će ona biti više suva i beživotna. Ukoliko imate mogućnosti da to korigujete, učinite to. Nemojte dopustiti da vam se kosa uništi jer je put do oporavka kose i vraćanja zdravnog sjaja dugotrajan i mukotrpan.