I ne znajući šta čini, čovek je STRAŠNO UVREDIO LEKARA! Ostalo je bez reči kada mu je DOKTOR ODGOVORIO!

Maska Lekar Hirirg
Pixabay.com

Kakva predivna priča! Čovek nikada ne zna gde može da pronađe mudrost!

 

Jedan profesor sa fakulteta žurio je na predavanje i zato je uleteo u prvi taksi koji je video na ulici. Rekao je kuda ide i, kako je vožnja odmicala, pomislio kako bi bilo dobro da razgovorom prekrati vreme do fakulteta.

– Kako se zovete? – pitao je taksistu.

Vozač se predstavio.

– Koliko dugo se bavite taksiranjem?

– Tek nešto više od dve nedelje.

Profesoru nije bilo pravo kada je čuo da ga vozi neiskusan vozač i da su tako možda obojica u opasnosti, ali ne reče ništa. Taksista je izgledao kao stariji čovek i, iz nekog razloga, kao osoba od poverenja.

– Ne izgledate kao taksista – reče najzad.

– Ja i nisam taksista, ja sam doktor – odgovori vozač.

– Doktor pa taksista?! Kako? Zašto? Ostali ste bez posla?

– Ne, još uvek radim u bolnici.

 

– Onda nije u pitanju novac! Kako možete da oduzimate nečiji hleb tako što radite dva posla! Sram vas bilo! Vi ste pohlepan i gramziv čovek – naljuti se profesor.

– Nikome ja ne oduzimam hleb, nego ga zarađujem – reče mirno taksista/doktor.

– Kako to?

– Ovo je taksi mog pacijenta – taksiste. On već nedeljama leži u bolnici. Ima ženu i decu, ali samo on radi. Porodica mu gladuje sada kada je bolestan. U časovima kada ne radim, ja vozim umesto njega i novac koji zaradim odnosim njima – objasni vozač.

Profesor je ostao bez teksta. Do kraja vožnje je ćutao. Kada su stigli do fakulteta, izvadio je novac iz novčanika i platio vožnju. Pre nego što se taksista/lekar odvezao, profesor je skinuo šešir sa glave i poklonio mu se.

– Hvala vam gospodine na divnom predavanju koje ste mi održali. Vaš taksi bio je najbolja katedra – rekao je i otišao da priču o taksisti/lekaru velikog srca podeli sa svojim studentima.loading...