IDEALNO VREME DA SE POČASTITE: U ovo doba dana možete da JEDETE SVE, a da se ne ugojite

krekeri
Pixabay.com

Ukoliko ste na dijeti, sigurno ste često u iskušenju da je prekršite i udovoljite sebi nekom hranom koja vam je “zabranjena”. Dobra vest je da to i možete da uradite, ali samo u određenom delu dana!

 

Svaka dijeta podrazumeva i određeno odricanje, a najčešće su u pitanju kalorični ugljeni hidrati i masnoće. Ipak, omiljena peciva, testeninu, sladoled i maslac možete da jedete, a da vam to ne pokvari liniju.

Najbolje je da se počastite ugljenim hidratima tokom doručka, jer masnoće neće ugroziti vašu vitku figuru ako ih konzumirate do 10 časova ujutru.

Ukoliko ste aktivni tokom dana, organizam će imati dovoljno vremena da sagori kalorije koje ste uneli.

Da biste se rešili suvišnih kilograma, veoma je bitno da jedete u određeno vreme tokom dana. Doručak bi trebalo da usledi odmah posle buđenja, ručak posle četiri i po sata, a par sati posle toga i večera.

Bitno je da ne pravite velike pauze između obroka, jer će vas glad naterati da prekršite dijetu i pojedete nešto nezdravo i kalorično.

Takođe je važno da večerate bar tri sata pre spavanja, da biste lepo svarili hranu i da ne biste legli u krevet sa punim stomakom.

Udovoljite sebi i pojedite ponekad i nešto kalorično, ali se trudite da jedete što zdravije, kako zbog linije, tako i zbog celokupnog zdravlja.