Imate problem sa bradavicama? Crni luk je pravi lek za to

Luk
Pixabay.com

Na listi prirodnih sredstava protiv bradavica, crni luk ima posebno mesto. Koristi se tako što se oljušti i skine tanana opnica između režnjeva i onda se stavi na bradavicu kao flaster

 

Stručnjaci za narodnu medicinu preporučuju brojne prirodne “lekove” protiv bradavica, koje podjednako muče i decu i odrasle, a mogu da se pojave na bilo kom delu tela.

Na listi najefikasnijih prirodnih sredstava, crni luk ima posebno mesto. Koristi se tako što se oljušti i skine tanana opnica između režnjeva i onda se stavi na bradavicu kao flaster. Menja se svakodnevno, a poželjno je da se ova prirodna “terapija” primenjuje nekoliko dana, uvek sa svežim lukom.

Smokvino mleko takođe je pokazalo svoju delotvornost u uklanjanju bradavica. Dobija se tako što se mladi list smokve odvoji od grane u samom korenu. Mleko koje iz njega počne da curi, treba odmah nakapati direktno na bradavicu, pazeći da se ne ošteti okolna koža. Ovaj postupak bi trebalo ponoviti dva do tri puta dnevno. Dobri poznavaoci tvrde da ovako lečene bradavice otpadaju najduže za nedelju dana.