IMATE SLAB IMUNITET? Srbija je zemlja ŠLJIVA, a za ovaj problem one su NAJBOLJI LEK!

Šljive
Pixabay.com

Ovi mirišljavi plodovi sadrže jedinstveni fitonutrijent, kao i neohlorogensku i hlorogensku kiselinu, koji pripadaju porodici fenola.

 

Srbija je zemlja šljiva, a baš one se nalaze na vrhu liste najjačih antioksidanasa, barem kada je reč o voću. Najzdravije su kada se jedu sveže, ali ni u suvom ili kuvanom obliku ne gube mnogo na lekovitosti.

Čak i sušene imaju dva puta više antioksidativnih svojstava od ostalog suvog voća, pa se preporučuju u svakodnevnoj ishrani. Stručnjaci savetuju da se dan započne kombinacijom iseckanih šljiva, žitarica, jogurta i meda.

Ovi mirišljavi plodovi sadrže jedinstveni fitonutrijent, kao i neohlorogensku i hlorogensku kiselinu, koji pripadaju porodici fenola. Šljive su bogate vitaminom C i E, betakarotenom, kalijumom, magnezijumom, fosforom, gvožđem i dijetetskim vlaknima koja pomažu kod snižavanja holesterola u krvi i regulišu opstipaciju.

Ako imate dilemu pri kupovini, treba da znate da su čvrste, sa peteljkom i malo zamagljenom površinom najbolji izbor.loading...