Istrajte samo U OVOME tokom dijete i zauvek ćete BITI VITKI

Vaga Mršvljenje
Pixabay.com

Jedna studija, koju je objavio časopis "The Times", ustanovila je da je istrajnost najbitnija kad je u pitanju dijeta.

 

Ukoliko na duži vremenski period uspete da se uzdržite od prekomernog unošenja hrane, doći će do hemijske promene u vašem telu i to će vam pomoći da ostanete vitki zauvek, navodi ova studija.

Istraživanje je ukazalo da kratkoročne dijete, s brzim učinkom imaju i kratko dejstvo i da se težina ubrzo vrati. Međutim, ako godinu dana pravilno regulišete svoju ishranu, povećavaju se šanse da svoj željeni izged zadržite večno.

Danski istraživači su ustanovili da ako skinete svega osminu svoje kilaže i održite tu težinu godinu dana, veće su šanse da ostanete na toj težini, nego u slučaju da za nekoliko meseci napravite drastičniju promenu.

Profesorka biomedicine na Univerzitetu u Kopenhagenu, Signe Sorensen, kaže da je moguće srediti biološke procese u organizmu i tako omogućiti smanjenje težine.

– Jako je teško boriti se protiv gladi. To je kao da se borite protiv droge. Bio bi to odličan mehanizam pre 50 godina, ali danas je hrana dostupna u svako doba u neograničenim količinama. Ukoliko uspete da tokom godinu dana odolite toj zavisnosti, posle će vam biti mnogo lakše – objašnjava Sorensen.

U telu postoje hormoni, koji nam šalju informacije o tome da li smo gladni ili siti. Kod gojaznih ljudi je ta ravnoteža poremećena, jer dolazi do većeg lučenja hormona gladi. Ukoliko tokom godinu dana odolevate informaciji da ste gladni, istraživači smatraju da biohemijske procese u organizmu možete da vratite u ravnotežu.