Izbacite otrove iz organizma: Totalna detoksikacija tela pomoću sedmodnevnog plana

Jak imuni sistem podrazumeva potpunu detoksikaciju organizma.

pixabay

Jak imuni sistem omogućava našem telu da svakodnevno obavlja detoksikaciju od nusprodukata metabolizma i varenja, zagađenja koja dospevaju do krvi putem vazduha, aditiva koje unosimo preko hrane.  Za funkciju detoksikacije odgovorne su jetra, bubrezi i jednim delom koža, jer se preko znoja izlučuju štetni produkti.

Plan sedmodnevne detoksikacije

Odmah nakon ustajanja pripremite čašu tople vode u koju ste prethodno iscedili pola limuna i popijte.

Pre spavanja konzumirajte čašu vode sa jednom kašičicom gline i kašičicom mlevenih semenki lana.

Prvi dan: Jedete bilo koje voće, osim banana. Preporuka su jabuke, mandarine, kruške, pomorandže, grejp i kivi. Voće, da li to bilo sveže ili konzervisano, obezbediće organizmu sve potrebne nutrijente.

Drugi dan: Možete da jedete sve vrste povrća, kuvanog ili sirovog, u količinama u kojima želite. Za večeru pripremite jedan veći pečeni krompir sa komadićem maslaca. Povrće će vam dati sve potrebne nutrijente i vlakna.

Treći dan: Možete da jedete sve vrste voća i povrća, osim banane i krompira, koliko želite. Ne budite iznenađeni ako dobijete želju za hranom jer će ona već sledeći dan početi da slabi.

Četvrti dan: Možete da pojedete do osam banana i popijete tri čaše mleka, a dopuštena je i supa od povrća. Banane služe da bi nadoknadile kalijum i natrijum koji ste izgubili.

Peti dan: Možete da pojedete do 600g govedine i 6 komada paradajza. Povećajte unos vode. Iz govedine ćete dobiti gvožđe i proteine, a iz paradajza vitamine i vlakna.

Šesti dan: Govedina i povrće u neograničenim količinama.

Sedmi dan: Danas možete da pojedete integralni pirinač, sve vrste povrća i da pijete nezaslađene voćne sokove