IZBEGNITE BOL NA VREME: Ovo su najčešći uzroci GLAVOBOLJE

Ko god često mora da ode sa posla ili otkaže planove s prijateljima u zadnji tren zbog glavobolje, zna kako one mogu biti iscrpljujuće, čak i ako nije reč o migrenama.

Uvek možete uzeti tabletu protiv bolova i ona bi trebalo da pomogne, ali važno je sprečiti da se ona uopšte i javi. Naravno, ako ste u mogućnosti.

Mnoge dnevne navike mogu da izazovu glavobolju, posebno ako joj je osoba sklona.

Na ove stvari obratite pažnju i pomozite sebi:

Preskačete obroke

Glavobolje su uobičajena reakcija na jaku glad, pa nikako i nikada ne preskačite obroke, a posebno doručak.

Nemate rutinu odlaska u krevet

Bilo da previše ili premalo spavate, ili u krevet odlazite uvek u drugo vreme, ova navika vas može dovesti do glavobolja.

Koristite jake parfeme

Parfemi, mirisni sapuni, sveće ili sredstva za čišćenje kuće mogu biti okidači za glavobolju.

Previše fizičkog opterećenja

Naporano vežanje u teretani, posebno ako niste u formi ili su visoke temperature, mogu biti pozivnica za glavobolju. Naravno da to ne znači da treba da preskačete aktivnosti jer redovna fizička aktivnost može samo da pomogne.

Stres vas jako pogađa

Među osobama koje pate od migrena, oko 70 posto njih se izjasnilo da je upravo stres okidač za njihove probleme.

Ne pijete dovoljno vode

Otprilike trećina onih koji pate od migrena ne piju dovoljno tečnosti, a dehidratacija je sigurno okidač i njih i običnih glavobolja.

Ne pazite šta jedete

Koja će namirnica biti okidač, razlikuje se od osobe do osobe, ali najčešće su to alkohol, kafa i određene vrste sira, masno meso, čokolada i veštački zaslađivači. Najbolji je savet da vodite dnevnik ishrane kako biste mogli da povežete koje namirnice loše deluju na vas.loading...