Izbegnite pekare tokom radnog vremena – evo kako da se zdravo hranite na poslu

Ljudi na poslu provode pola svog dana. Većina za to vreme sedi. Tokom radnog vremena grickamo sve što nam padne pod ruku, a u kombinaciji sa sedenjem, to nikako nije dobro. Evo šta ne treba da jedete na poslu, i kako bi trebalo da počnete da jedete.

1) SOK SA 100 ODSTO VOĆA

Voće je zdravije od voćnog soka. Ali ako volite voćne sokove, pijte ih u umerenim količinama, jer vam obezbeđuju hranljive materije.

Uvek birajte sok sa 100 odsto voća, jer su drugi sokovi najčešće puni šećerne vode.

2) POVRĆE I HUMUS UMESTO SIRA I KREKERA

Kremasta i hrskava kombinacija sira i krekera može lako da vas navede da se prejedete. Šargarepe i humus mogu biti isto tako pikantni i hrskavi, a ne sadrže zasićene masti i prazne kalorije.

3) DOMAĆI SENDVIČ BOLJI OD KUPOVNOG

Koliko puta ste sebi spremili sendvič za posao?

Osvežite se malo i spremite sebi mešavinu povrća sa nekim namazom (kao što je humus), a kao poslasticu ponesite i neko voće.

4) SVEŽE VOĆE UMESTO KOLAČA

Jedite voće svih boja, umesto kolačića sa veštačkim bojama i zaslađivačima, bespotrebnim kalorijama, šećerom i mastima.

5) VODA UMESTO GAZIRANOG

Gazirani napici i druga pića puna šećera jedan su od najvećih izvora kalorija u ishrani.

Izbegavajte ih i umesto njih pijte ili vodu ili vodu sa komadićem limuna ili nekog drugog voća.

6) RIBA UMESTO PLJESKAVICE I KROMPIRA

Umesto da ručate masnu pljeksavicu sa krompirićima i nekim masnim sosom, jedite lososa ili neku drugu ribu sa roštilja uz neku zdravu povrćnu salatu.

7) JOGURT SA VOĆEM UMESTO SLADOLEDA

Kada vam se jede nešto slatko, iseckajte sveže voće i ubacite ga u jogurt umesto da pojedete sladoled.

Kombinacija jogurta i voća imaće isti efekat kao sladoled, samo bez dodatka šećera i zasićenih masti.