IZNENADA JOJ SE POJAVIO SVRAB: Četiri meseca kasnije je PREMINULA

Devojka
pixabay.com

Lusi je preminula samo četiri meseca nakon pojave svraba, a tri meseca posle venčanja.

 

Lusi (27) i Lijam iz Londona bili su zaljubljeni par, koji je vredno radio kako bi obezbedio lep zajednički život, a usput su spremali i venčanje. Međutim, sudbina je odlučila da ih rastavi na okrutan način, samo tri meseca nakon svadbe.

Naime, Lusi je otputovala u drugi grad na stručni seminar, a tamo je već drugog dana počela da oseća svrab po telu. Nije bilo osipa, pa je ignorisala simptom, ali već sledećeg dana se poverila svom vereniku, piše Damn.com.

Pozvala me i rekla da je celo telo svrbi. Ona nije osoba koja diže paniku, pa sam znao da je svrab ozbiljan, čim mi ga je uopšte spomenula – priseća se Lijam.

Morala je ode u bolnicu da je neko pregleda, a tamo joj je doktor dijagnostikovao šugu i prepisao joj kremu. Međutim, to joj uopšte nije pomoglo.

Posle nekoliko dana, vratila se u London, a svrab se pogoršao – sada joj je koža krvarila kad bi se počešala. Posetila je drugog lekara, koji posumnjao na alergiju i prepisao joj antihistamine, ali ni to nije pomoglo Lusi.

Nažalost, i dijagnoza šuge i alergije bile su pogrešne. Tačna je bila najgora – rak – ispričao je Lijam.

 

Ispostavilo se da je Lusi bolovala od raka žučnih kanala, koji služe za transport materija iz jetre u žučnu kesu. U pitanju je retko stanje o kome se ne zna mnogo, stanje kada se tumor razvije unutar žučnih kanala.

Kada su joj rekli da ima rak, slomila se. Dao sam sve od sebe da ne plačem zajedno sa njom, hteo sam da budem jak zbog nje. Krenula je na hemioterapiju, promenila ishranu, ali već je bilo kasno – kroz suze priča Lijam.

Lusi je preminula samo četiri meseca nakon pojave svraba, a tri meseca nakon venčanja.

Ovaj oblik raka zapravo postaje sve češći i vrlo je važno podići svest o njemu, kako bi se sprečio, ili bar rano otkrio. To je sada Lijamova misija.