Izuzetan za pamćenje: Ako želite bolje poslovne rezultate, pijte zeleni čaj

Tokom istraživanja volonterima je dato da piju ekstrakt zelenog čaja pre obavljanja zadataka vezanih za radnu memoriju, a aktivnosti mozga su praćene putem magnetne rezonance i skenera.

Najnovije istraživanje pokazalo je da zeleni čaj poboljšava nekoliko kognitivnih funkcija, posebno našu sposobnost radnog pamćenja, piše „Dejli mejl”.

Nova saznanja takođe sugerišu da bi se zeleni čaj mogao da koristi za tretiranje demencije i drugih psihičkih poremećaja.

Novo istraživanje Univerziteta Bazel, otkrilo je da ekstrakt zelenog čaja može da poboljša kvalitet povezivanja mozga, pri čemu se pokazalo da se kod ljudi koji konzumiraju zeleni čaj značajno popravlja izvršenje zadataka vezanih za radno pamćenje.

Takođe, zeleni čaj se pokazao kao dobar kod tretiranja gubitka pamćenja uzrokovanog psihološkim poremećajem ili kao deo oporavka. Istraživanje je obuhvatilo proveru na volontrima kojima je dat ekstrakt zelenog čaja a njihov mozak je praćen pomoću skenera, pokazalo se da je značajno povećanjana povezanosti između parijetalnog i frontalnog korteksa mozga.