Japanska terapija kojom ćete izlečiti hronična oboljenja

Voda je izvor života i dobrog zdravlja. Ona nam pomaže u održavanju stabilnosti organizma, ali može izazvati i nepovoljne nus pojave. Saznajte koje su sve mane i prednosti vode.

Poznato je koliko je voda dobra za naš organizam i metabolizam, a dehidratacija uzrokuje najveći broj bolesti. U Japanu je postalo popularno da odmah nakon buđenja popiju vodu, jer se na taj način leče hronična i teška oboljenja, ali i bolesti modernog vremena. Japanci na taj način leče glavobolju, bolove u telu, bolesti srca, artritis, epilepsiju, gojaznost, astmu, tuberkulozu, meningitis, bolesto bubrega i bešike, gastritis, hemorodie, bolesti očiju, materice, menstrualne tegobe i ORL bolesti.

 Ujutro, čim se probudite, pre nego što operete zube, popijte 4 čaše mlake vode od 160 ml.
– Operite zube, umijte se, ali ništa nemojte jesti i piti u roku 45 minuta.
– Nakon 45 minuta možete doručkovati
– U roku od 2 sata posle doručka, ručka i večere ne konzumirajte nikakvu hranu niti vodu.

Ukoliko stariji ljudi i oni sa oslabljenim imunitetom ne mogu da odjednom popiju sve čaše, mogu početi sa manjom količinom vodei postepeno je povećavati na 4 čaše.

Japansko medicinsko društvo smatra da je ovo najbolji način da se promoviše zdrav način života i da bi ovaj način ispijanja vode postane naša svakodnevnica.

„Pijte vodu na prazan stomak i osetićete prve rezultate već nakon 7 dana. Ostajte zdravi i aktivni”. To je poenta.

Preteran unos vode u organizam može i negativno da utiče na vaš organizam, zato je dovoljno da u toku dana unesete 30 mililitara na kiogram težine. Hiponatremija je oboljenje koje nastaje kada ujutru u organizam unesemo preko litar vode. Tako dolazi do trovanja vodom jer bubrezi ne mogu da apsorbuju toliku količinu vode. Ovo trovanje se prepoznaje po mučnini, povraćanju i glavobolji.