JAPANSKI RECEPT ZA BORBU PROTIV VIRUSA: Koristi se svakog dana, a smrt je za koronu

Umesto da paničimo, treba da budemo odgovorni i da poradimo na preventivi i jačanju imuniteta, a jedan od najboljih načina za to je unošenje optimalnih količina joda, pokazalo je istraživanje Nacionalnog reuma centra u Holandiji.

Pixabay

Naime, doktor R. H. Verheesen je, analizirajući podatke o broju žrtava Kovida-19 u svetu, zaključio da količina unetog joda ima ima bitan uticaj na procenat smrtnosti kod najstarije populacije. 

Kao primer, on navodi:

Epidemiološki podaci pokazuju da Japanci, koji su poznati po visokom unosu joda, imaju nisku stopu smrtnosti od Kovida-19 u poređenju sa drugim zemljama, uprkos činjenici da Japan ima najstariju populaciju u svetu i da su nacionalne mere zatvaranja bile među najblažima.

Podsetimo, joda ima najviše u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli, a dnevni unos joda trebalo bi da bude između 1,5 do 2,4 miligrama po osobi.