Jedete hranu na koju je prethodno SLETELA MUVA? Kada pročitate ovo NIKADA VAM neće više pasti na pamet!

muva
Pixabay.com

U nedavno objavljenom istraživanju sagovornici su ispitani da li bi izjurili iz restorana kada bi u njemu videli miševe, bubašvabe, muve, mrave ili zmije, odnosno – u kom slučaju bi najbrže izašli. Više od 60 posto ispitanika kao najgore je izdvojilo bubašvabe

 

Ali, naučnici upozoravaju da stvarna pretnja zapravo stiže od muva, jer prenose dvostruko više bakterija. Međutim, nije ni to najodvratnije.

Muve obožavaju da kopaju po izmetu, smeću i raspadajućim mrtvim životinjama. Budući da ne mogu da žvaću, hranu koju pronalaze na ovim odvratnim mestima rastapaju enzimima koje ispljunu i potom usisavaju.

Drugim rečima, kada muva sleti na vaš tanjir, ona će zapravo “pljunuti” na hranu koju jedete. Osim toga, na svom telu, među dlakama na nogama, nosi bakterije i viruse koji će ostati na hrani.

Prosečan broj pronađenih bakterija na telu muve je četiri miliona, a iz crevnog trakta izolovano je 50 vrsta za čoveka patogenih bakterija, 10 vrsta crevnih protozoa i 10 vrsta parazitskih crva i nekoliko vrsta virusa!