KAD VAM KONOBARI KAŽU: Četiri pića koja NIKAKO ne bi trebalo da naručujete

Sa svojim pićem ne možete u lokal, a ona koja u njemu prodaju nisu uvek za konzumiranje.

Kafić
Pixabay.com

Nije zgodno da sa sobom u kafić ili restoran ponesete pljosku, ili flašu piva, ili vina… Dobro, možda je zgodno da ponesete poljosku, ali flaše nikako. Pravi problem je ipak druge prirode – pa neće da vas puste unutra sa vašim omiljenim napitkom! E, pa kad već morate da naručujete piće, onda poslušajte savete konobara koji otkrivaju šta ne bi valjalo da tražite od njih.

Točeno pivo

Uvek je bolje da naručite pivo u flaši, ali je ono obično i skuplje. A zašto nije baš dobar izbor naručiti točeno pivo?

Pa zato što su točilice vrlo često pune bakterija i retko kada se čiste, a neka preporuka je – ako želite da znate kakva je higijena točilice, pogledajte higijenu toaleta u objektu u kojem ste.

Mohito

Ako ste ljubitelj mohita, nemamo lepe vesti za vas. To bi trebalo da bude i osvežavajući napitak, ali za njega se uglavnom koriste sasušena menta i trule limete.

Kokteli sa mlekom

Volite taj mlečni ukus, tu kremastost uz alkohol, ali konobari tvrde da oni nastavljaju da upotrebljavaju mleko kome je u nekom trenutku istekao rok.

Bilo šta što je zamrznuto

Led nikako ne uzimajte u kafićima i recite to konobarima da vam ga ne stavljaju u piće, jer su ledomati uglavnom prljavi. Možda bi vas, za razliku od početka priče, i pustili sa vašim ledom u kafić ili restoran, ali to je sad nezgodno za vas, jer bi vam se verovatno uz put i otopio…loading...